ELSKET OG HATET: Ulven fascinerer mange, men er også et hatobjekt i flere områder. Denne er fotografert i Hviterussland, og skal være temmet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ELSKET OG HATET: Ulven fascinerer mange, men er også et hatobjekt i flere områder. Denne er fotografert i Hviterussland, og skal være temmet. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Erklærer unntakstilstand og skal drepe 1000 ulver i måneden

Russisk republikk erklærer en tre måneder lang «krig mot ulv».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er erklært unntakstilstand i republikken Sakha (tidligere Jakutia - den største undernasjonale administrative enheteten i verden) i Sibir.

Årsaken?

Ulv.

Skal drepe 3000 Myndighetene har ifølge Russia Today beordret over 3000 ulv skutt og drept innen midten av april, etter at over 16 000 reinsdyr, og 300 hester, skal være tatt av ulv.

Myndighetene erklærer nå en offentlig «krig mot ulven» de nærmeste tre månedene.

Republikkens president Jegor Borisov har erklært unntakstilstand, og øremerker penger til at de tre vasseste jegerne kan belønnes med en sekssifret dusør.

Det skal nedsettes spesielle jaktlag som skal ulven til livs. Angivelig har ulveangrep kostet republikken nærmere 30 millioner kroner det siste året.

1000 i måneden Myndighetenes mål er at bestanden er nede i 500 ulv innen midten av april. Dermed må det skytes over 1000 ulv i måneden fram til den tid, for at målet skal nås.

Ulvebestanden i området økte kraftig i løpet av fjoråret.

Ifølge forskere har ulven trukket inn mot husdyras beiteområder fordi bestanden av hare, ulvens foretrukne byttedyr, har sunket dramatisk.

Dette er ikke første gang myndighetene i Sakha beordrer massedrap på ulv; også i 2011 ble det utlovet dusør etter at ulv drepte et stort antall hester i området.

INGEN NÅDE: Sakhas president Jegor Borisov utlover dusør til de skarpeste ulvejegerne. Foto: Den russiske regjeringen - premier.gov.ru/Wikimedia Commons
INGEN NÅDE: Sakhas president Jegor Borisov utlover dusør til de skarpeste ulvejegerne. Foto: Den russiske regjeringen - premier.gov.ru/Wikimedia Commons Vis mer