Ekstremvær i California

Erklærer unntakstilstand

Ordføreren i Los Angeles erklærer unntakstilstand i storbyen etter ekstremværets herjinger.

LOS ANGELES: Grå skyer over Los Angeles 5. januar. Foto: AP/NTB
LOS ANGELES: Grå skyer over Los Angeles 5. januar. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke stormer har herjet i delstaten California den siste uka.

Storbyen Los Angeles er blant stedene som er rammet og skadene er store. Nå forventes det enda mer nedbør denne helga og ordfører, Karen Bass, erklærer unntakstilstand i millionbyen, skriver CBS News.

Erklæringen, som trer i kraft umiddelbart, pålegger byens nødetater å ta umiddelbare skritt for å beskytte liv og eiendom.

Minst 18 mennesker har omkommet i uværet som har herjet i delstaten denne uka. Stormene har også gjort store skader på infrastruktur.

Tordenvær, snø, kraftig vind og flom har rammet delstaten California den siste tida. Uværet er inne i sin ellevte dag, og har så langt krevd fjorten menneskeliv og etterlatt tusenvis uten strøm, ifølge CNN. Video: Tiktok / #california Vis mer

Mer enn halvparten av Californias 58 fylker har blitt erklært som katastrofeområder, og reparasjon av skadene kan koste mer enn 1 milliard dollar, ifølge Brian Ferguson, talsperson for delstatens nødetater, skriver Fox News LA.

Uværet som kommer denne helga skal ikke være like ille som stormen tidligere denne uka, skriver National Weather Service i Los Angeles.

Storbyen forbereder seg likevel for det som kan bli en tøff helg.

- Vi har vannscootere og båter klare til bruk for å hjelpe folk som sitter fast, sier Michael Gross i brannvesenet i Los Angeles.

Han advarer innbyggerne mot å kjøre over veier som er oversvømt.

- I går reddet vi sju biler ved Burbank Boulevard, som trodde de kunne kjøre gjennom oversvømte veier under den forrige stormen, sier Gross.

Mannskap har i dag jobbet for å gjenåpne flere store motorveier i Los Angeles, som ble stengt som følge av steinskred eller oversvømmelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer