Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erklærer våpenhvile i påsken

Jugoslavias regjering erklærte i dag ensidig våpenhvile fra i kveld i forbindelse med den den ortodokse påsken som innledes torsdag. Men NATO vil ikke slutte å bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De umiddelbare reaksjonen fra USA, Storbritannia og Frankrike var at Milosevic ikke har strukket seg langt nok.

Våpenhvilen skal inntre kl 20 i kveld. Da vil serbisk politi og serbiske styrker stanse sine angrep mot væpnede albanere, het det i erklæringen fra den jugoslaviske regjeringen.

Det statlige fjernsynet i Serbia bekreftet våpenhvilen i en nyhetssending kl. 17.00. Ifølge fjernsynsmeldingen skal serberne ha bestemt seg for en våpenhvile etter samtaler mellom Jugoslavias president Slobodan Milosevic og den moderate kosovoalbanske lederen Ibrahim Rugova.

Ifølge en kunngjøring fra den jugoslaviske regjeringen skal det holdes nye samtaler mellom regjeringen i Beograd og representanter for den kosovoalbanske befolkningen.

Et av målene skal være å repatriere de 1,1 millioner flyktningene som skal ha blitt drevet ut av Kosovo den siste tiden.

USA avviste i dag meldingen den serbiske våpenhvilen, og i en uttalelse fra den britiske regjeringen het det at Milosovic ikke hadde strukket seg langt nok.

Frankrikes statsminister Lionel Jospin oppfordret i dag det jugoslaviske folk til å ta et oppgjør med president Milosevic.

(NTB-DPA)