Erklært død etter dumperulykke

En svensk mann som havnet i sjøen med en dumper ved Jelsa i Suldal i Rogaland torsdag kveld, ble erklært død natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk mann som havnet i sjøen med en dumper ved Jelsa i Suldal i Rogaland torsdag kveld, ble erklært død natt til fredag.

Mannen kjørte utfor med en dumper og ble hentet opp fra styrehuset etter halvannen time i vannet. Ulykken skjedde under arbeid på Norsk Steins bergverkanlegg på Jelsa i Ryfylke.

Ifølge nettutgaven til Stavanger Aftenblad skulle mannen rygge og dumpe masse på sjøen da en opphøyet sperre ga etter.

- Vi fikk melding om ulykken klokken 21.49. Klokken 23.13 ble han tatt opp av sjøen av dykkere, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

På land satte redningsmannskapene i gang gjenoppliving. Det var 17 kuldegrader på stedet torsdag kveld. Et helikopter satte kursen mot Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Der sto et team klart med hjerte- og lungemaskin, men de greide altså ikke å redde mannens liv.

- Han ble erklært død klokka 2.20, sier Vikse.

Årsaken til ulykken var natt til fredag ukjent. Arbeidstilsynet blir rutinemessig varslet, og saken vil bli videre etterforsket av politiet.

(NTB)