Erklært «persona non grata»: - Pubertalt

Studentparlament ved Universitetet i Oslo har erklært statsråd Ola Borten Moe for uønsket. Statsråden for høyere utdanning føler seg kansellert, og inviterer seg selv til neste parlamentsmøte.

- KANSELLERT: Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) føler seg kansellert av UiO-studentene, noe han omtaler som pubertalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
- KANSELLERT: Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) føler seg kansellert av UiO-studentene, noe han omtaler som pubertalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var under studentparlamentets møte torsdag kveld forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe ble erklært persona non grata av studentene ved Universitetet i Oslo.

Vedtaket gjelder både universitetets område i tillegg til studentenes eget hus på Blindern i Oslo, selv om formuleringen er noe svakere når det gjelder universitetets område (se vedtaket i faktaboksen).

Studentdemokratiet ved UiO har altså erklært at de ikke ønsker å se snurten av studentenes egen statsråd.

- Ola Borten Moe er ikke studentenes eller universitets- og høyskolesektorens minister. Han har stort forbedringspotensial i å jobbe for at de som er under hans område skal ha det bedre, sa leder Oline Sæther (27) for studentparlamentet til Universitas som omtalte saken først.

Reagerer på pubertal-ordbruk

Ola Borten Moe selv sier til Dagbladet at «ingenting løses hvis man ikke snakker sammen».

- Det å reagere med ikke å snakke med hverandre - å kansellere - er en pubertal reaksjon, sier Borten Moe.

- I Norge har vi lang tradisjon for at vi gjør det motsatte. Vi møtes, har dialog og utveksler meninger som bringer verden framover. Det er jeg selvsagt interessert i, fortsetter statsråden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer