MISHANDLET TIL DØDE: Jonny Andre Risvik (28) døde etter flere ukers grov tortur i dette huset i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
MISHANDLET TIL DØDE: Jonny Andre Risvik (28) døde etter flere ukers grov tortur i dette huset i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Erklærte delvis straffskyld for mishandling

Ankesaken for de to startet i lagmannsretten i Stavanger i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen og 19 år gamle kvinnen er to av fem personer som i fjor sommer ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hovedtema Risvik ble funnet død 13. august 2010. De tre andre tiltalte har vedtatt sine dommer fra tingretten, mens de to som anket får sine saker opp for Gulating lagmannsrett i Stavanger de kommende to ukene.

- Det de ikke har erkjent, og som blir hovedtema i denne ankebehandlingen, er hvorvidt de tiltalte kunne innsett muligheten for at Jonny André Risvik skulle dø som følge av den behandling han ble utsatt for, sa aktor Arvid Malde i sin innledning til juryen mandag.

- Ikke i stand Begge forsvarerne i ankesaken anfører at deres klienter ikke var i stand til å innse at de voldelige handlingene de var med på kunne medføre døden, og at de derfor ikke kan dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge.

27-åringen delte bolig med Risvik og ble i tingretten langt på vei utpekt av sine medtiltalte som den som tok initiativ til mishandlingen som medførte Risviks død. Han ble dømt til ni års ubetinget fengsel. Kvinnen (19) var bekjent av beboerne i Kampensgata og ble dømt til fem års ubetinget fengsel for sin medvirkning.

(NTB)