Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erklærte seg delvis skyldige

Venner og familie er på plass i rettssal 227 i Oslo tinghus, der tre nynazister skal svare for drapet på Benjamin Hermansen. De tre tiltalte erklærte delvis straffskyld da saken startet. Dagbladet.no følger rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de tre tiltalte erklærte i dag tidlig delvis straffskyld da saken om drapet på Benjamin Hermansen startet.

Massivt sikkerhetsoppbud

Rettssal 227 i annen etasje i Oslo tinghus er fylt opp av rettssalens aktører og tilhørere. På venstre side av rommet sitter pressefolkene som skal dekke drapssaken. På første benk høyre side sitter flere av Benjamin Hermansens nærmeste familie.

Sikkerhetsoppbudet er massivt. Fire politifolk gjennomgår lommer, vesker og annet tilhørerne vil ha med seg inn i Oslo byrett.

Gjengoppgjør for retten

Tvers over gangen ligger rettssal 250. Her skal sju medlemmer av B-gjengen møte rettsvesenet i dag.

Også ved sal 250 er det kraftig sikkerhetsoppbud og metalldetektor, men politifolkene har mindre å gjøre.

Det er kø utenfor rettssalen der Joe Erling Jahr (20) og Ole Nicolai Kvisler (22) står tiltalt for forsettlig drap på Benjamin. Veronica Andreassen er tiltalt for legemsbeskadigelse under særs skjerpende omstendigheter.

Venner og familie til stede

Mange av de frammøtte er unge og mange nasjonaliteter er representert. Unge venner fra Holmlia er kommet for å høre hva som skjedde da kameraten ble knivdrept og se retten fordele skyld og utmåle straff.

Benjamins mamma Marit Hermansen skal være til stede, forteller hennes bistandsadvokat Nicolai Bjønnes. Han vil ikke si hvordan hun opplever å skulle møte mennene som er tiltalt for å ha drept hennes 15 år gamle sønn.

Forsvarer Tor Erling staff er på plass. Han sitter overfor aktor Bernt Sagfossen.

(Dagbladet.no følger rettssaken)

DREPT: Benjamin Hermansen.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!