Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erklærte seg ikke skyldig

Han ble frifunnet for drapet på gravide Linda Didriksen, men dømt til å betale hennes foreldre erstatning fordi dommerne trodde han var skyldig. I dag møtte han i retten på ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knappe tre måneder etter at han ble frifunnet i tingretten, står Linda Didriksens samboer på ny tiltalt for drapet på henne, denne gang i Hålogaland lagmannsrett.

Påtalemyndigheten anket frifinnelsesdommen, og tiltalte anket erstatningsdommen der han ble dømt til å betale foreldrene hennes 250.000 kroner i erstatning.

Som i tingretten erklærte 22-åringen seg mandag ikke skyldig i å ha tatt livet av sin 18 år gamle gravide samboer. Hun ble savnet fra deres felles leilighet på Ørnes i Meløy kommune 1. juni 2000, og funnet død ett år senere ved Storvikskaret i nabokommunen Gildeskål. En mils vei derfra ble klærne hennes funnet gjemt i Skaugvollelva.

Påtalemyndigheten mener samboeren drepte Linda Didriksen i leiligheten deres en gang mellom 31. mai om kvelden og 1. juni. De mener han deretter fraktet liket av Linda til Storvikskaret, trolig i en stor hockeybag som aldri er blitt funnet.

(NTB)

<B>DREPT: Linda Didriksen var gravid da hun ble drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media