Erklærte seg ikke skyldig

Zacarias Moussaoui risikerer fire ganger dødsstraff dersom han blir funnet skyldig i delaktighet i terrorangrepene mot USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Franske Zacarias Moussaoui nektet straffskyld på samtlige seks tiltalepunkter i retten i Alexandria i Virginia i USA i dag.

Iført en grønn joggedress med påskriften PRISONER på ryggen møtte mannen som er den eneste som foreløpig er tiltalt etter terrorangrepen i USA i retten.

- I Allahs navn, jeg har ingenting å erklære. Tusen takk, sa en skjeggete Moussaoui i retten i dag. Dommer Leonie Brinkema tolket svaret slik at han erklærte seg ikke skyldig, og franskmannens forsvarer mente at det var riktig oppfattet.

Dommeren fastsatte at rettssaken mot Moussaoui skal starte den 14. oktober i år.

Risikerer dødsstraff på fire tiltalepunkter

Moussaoui, som opprinnelig er fra Marokko, ble arrestert i august på grunn av at hans papirer ikke var i orden. En flyveinstruktør ble mistenksom da eleven bare ville lære å fly i lufta, og ikke å ta av og lande. Etter terrorangrepene den 11. september tolket FBI det slik at Moussaoui egentlig skulle vært om bord på en av de fire flyene som ble kapret.

Fire av de seks tiltalepunktene han nå står tiltalt for, har dødsstraff som strengeste straff. Justisminister John Ashcroft mener at Moussaoui var en aktiv deltaker sammen med de andre 19 flykaprerne den 11. september. Over 3000 mennesker døde under terrorangrepene.

<B>TERROR-TILTALT: Fransk-marokkanske Zacarias Moussaoui må møte i retten igjen 14. oktober i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer