Erklærte seg skyldig i Bandidos-bomben

En av de sju tiltalte erklærte seg skyldig i bombeattentatet mot Bandidos-hovedkvarteret i Drammen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de sju tiltalte erklærte seg skyldig i å ha sprengt hovedkvarteret til Bandidos i luften da saken mot dem begynte i Drammen i dag.

En annen tiltalt erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen om mordbrann, men innrømte å ha medvirket til å anskaffe sprengstoffet som ble benyttet.

Det er nesten fem år siden bombeattentatet mot hovedkvarteret til MC-klubben Bandidos i Drammen. Tre personer som var inne i bygningen kom seg ut i live, men 51 år gamle Irene Astrid Bækkevold, som tilfeldig kjørte forbi MC-klubbens lokaler, omkom. Bomben forårsaket også skader for drøyt 285 millioner kroner i området.

Alle de sju tiltalte har tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels (HA), og samtlige er tiltalt for mordbrann. Det er satt av fire uker til saken.

Forsvarerne nektet å gå inn

Politiet kontrollerer alle som skal inn i rettssalen med metalldetektorer og går igjennom deres vesker og bager. Politiet krever også at de ni forsvarerne skal kontrolleres før de kommer inn. Det ville de ikke.

- Dette er en prinsippielt spørsmål for oss, sa advokat Fridtjof Feydt til Dagbladet.no.

Han fortelte at politiet krever at de skal visiteres både igjennom metalldetektorer og at de vil gå igjennom deres bager hvor de har sine sakspapirer.

- De aller fleste forsvarerne har vært i rettssaker før hvor publikum har vært visitert, men vi har aldri tidligere vært borti at forsvarerne også skal undersøkes, sa Feydt.

- Hvem er det som avgjør om dere kommer inn utenom å bli undersøkt?

- Det vet jeg ikke sa Feydt.

Han mener saken vil bli betydelig forsinket om ikke retten beordrer politiet til å slippe dem inn uten å bli kontrollert av politiet.

Forsvarerne slapp til slutt inn i rettssalen.