Corona

Erle (18) vil ikke ha tredje dose

«Min tredje dose bør gå til en av de mange millionene som ennå ikke har fått sin første vaksine», skriver hun.

TO DOSER: Erle Kvammen tar til takke med to vaksinedoser. Hun ønsker heller å sette søkelys på vaksinasjonstallene i Afrika. Foto: Privat
TO DOSER: Erle Kvammen tar til takke med to vaksinedoser. Hun ønsker heller å sette søkelys på vaksinasjonstallene i Afrika. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før jul oppdaget Erle Kvammen (18) vaksinasjonsstatistikk som «satte trøkken» i henne. Hun satte seg ned og skrev sin første kronikk, men med liten tro på at noen kom til å lese det hun hadde skrevet.

Tirsdag ble 18-åringens tekst, «To doser holder for meg», publisert hos NRK og delt på deres Facebook-side, med over 500 000 følgere.

Kvammen har fått to doser med coronavaksine, men ønsker ikke en tredje dose.

- Det handler om at jeg har lyst til å sende et budskap og holde på de verdiene jeg har. Jeg synes det er helt umoralsk og ikke rettferdig at jeg som er frisk og ung skal få tre doser, når det finnes så mange millioner av mennesker som trenger dose nummer en, sier hun til Dagbladet.

- Symbolsk

Det som ble utslagsgivende for at Kvammen skrev teksten, er statistikk hun oppdaget fra Den afrikanske unions senter for kontroll og forebygging av sykdom.

I skrivende stund viser Africa CDCs nettside at 13,65 prosent av befolkningen på kontinentet har blitt delvis vaksinert, mens 9,11 prosent har blitt fullvaksinert. Bare 0,31 prosent har fått boosterdose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer