Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erlend (16) dropper videregående og drar alene med sjarken nordover

- Foreldrene mine er ikke særlig happy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to år siden kjøpte 16 år gamle Erlend Magne Grøntvedt fra Bjugn i Sør-Trøndelag sin egen fiskebåt.

I løpet av denne uka reiser han alene til Vesterålen for å søke fiskelykken.

Se video øverst i saken.

- Trives godt alene Når trønderen setter kursen nordover, blir det i følge med en annen båt. Men under den tre måneder lange fiskinga, vil han være på egenhånd.

- Jeg trives utrolig godt i eget selskap, og tror jeg vil tjene mer ved å holde på alene.

Det var Fosna-Folket som først omtalte saken.

- Ikke særlig happy Erlend fisket med sjarken for første gang i sommer rundt hjemstedet, hvor det ifølge han selv er lite fisk å få. Alle er ikke like fornøyde med at han nå skal fiske etter torsk alene ute på havet.

- Foreldrene mine er ikke særlig happy. De tenker det er farlig, og er bekymret for at det ikke skal gå så bra når de ikke har kontroll over meg. Men jeg har tatt mine forholdsregler, og sjarken har alt av sikkerhetsutstyr som er pålagt å ha om bord.

Droppet videregående Erlend har fullført ungdomsskolen, men droppet videregående for å prøve seg som fisker. Motivasjonen for valget var spenningen og pengene han forhåpentligvis vil tjene.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte å bli fisker, men det kan ha noe med at jeg var mye ute på sjøen hele oppveksten med bestefar. Sjarken min heter det samme som hans.

Når han nå begynner på den fem dager lange turen til Vesterålen med «Huborg», er det kun en ting som står i 16-åringens tanker:

- Å håve inn så mye torsk som mulig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!