FÅR KRITIKK: Erlend Fuglum - her fra tida som leder i Senterungdommen. 

Foto: Torbjørn GRØNNING / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Erlend Fuglum - her fra tida som leder i Senterungdommen. Foto: Torbjørn GRØNNING / DagbladetVis mer

Erlend Fuglum (Sp) er lobbyist og vara på Stortinget

Får kritikk for dobbeltrolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Samtidig som han er lobbyist for PR-byrået First House, er Erlend Fuglum (Sp) også vararepresentant på Stortinget. - Problematisk, mener Stortingets visepresident Marit Nybakk (Ap).

Til høsten begynner Fuglum som lobbyist i First House, rådgivningsselskapet som blant annet har tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) i stallen. Så sent som i juni møtte Fuglum opp som folkevalgt på Stortinget, skriver VG.

- Dette er en helt umulig dobbeltrolle. Ikke minst fordi vi ikke vet hvem han jobber for og hvem det er han driver lobbyisme for, sier Marit Nybakk.

Fuglum er innvalgt som fjerdevara på Stortinget, et verv han ifølge lovverket ikke har mulighet å si nei til selv om han har fått en annen jobb.

- Dette er ikke bare en rolleblanding og et stort problem for partiene. Dette er også et moralsk spørsmål, mener Nybakk, som beskriver situasjonen som «politisk umoralsk».

Fuglum selv sier i en tekstmelding til VG at han vil be Stortingets presidentskap om en prinsipiell avklaring av deres holdning til problemstillingen.

(NTB)