Erling får erstatning

Forsvaret kunngjorde i går at de ønsker å gi Erling Hyllvang (21) engangserstatning etter strikkhoppulykken. Nå er det opp til forsvarsministeren å bestemme om unggutten skal få full yrkesskadeerstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erling Hyllvang tjenestegjorde som kokk i Forsvaret da ulykken skjedde. Strikkhoppet fant sted på «Forsvarets dag» som ble arrangert av Forsvarsforeningen. Likevel mener Forsvarets jurister at Hyllvang ikke er berettiget yrkesskadeerstatning.

- Hyllvang har krav på engangserstatning. Når det gjelder yrkesskadeerstatning er det snakk om innfløkt juss. Vi vil søke råd både hos regjeringsadvokaten og departementet, sier pressetalsmann Per Høiby i Forsvarets overkommando.

Lover løsning

I praksis betyr det at det er forsvarsminister Kristin Krohn Devold som bestemmer om unggutten skal få yrkesskadeerstatning. Årsaken til at saken bringes inn for høyeste myndighet er at forsvarets jurister ser på dette som en prinsippsak som kan danne presedens.

Full erstatning

Erling Hyllvangs advokat, Steinar Winther Christensen, vil ikke godta noe annet en full yrkesskadeerstatning.

- Jeg mener at min klient har krav på full erstatning, og ser ingen grunn til å gå inn på noen forhandling om forlik, sier Winther Christensen.

Etter Dagbladets artikkel i går fikk Hyllvang mange støtteerklæringer.

- Tilbakemeldingene fra venner og kjente gir energi, sier Hyllvang.

KJEMPER: Erling Hyllvang (21) ble lam fra brystet og ned etter strikkhoppet i september i fjor. Han tjenestegjorde da som kokk i Forsvaret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer