Erling Havnå slår tilbake

Politiet har funnet kickbokseren Erling Havnås DNA-profil på gjenstander på to ranssteder. 46-åringen sier han kan forklare hvorfor - og at han kan bevise at han ikke var en av dødsranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erling Havnå (46) vil klokka 16 i dag forklare politiet i Stavanger hvorfor hans DNA-profil er funnet på gjenstander som politiet har funnet i forbindelse med dødsranet i Stavanger og ranet mot Postens brevsentral i Oslo i fjor høst.

- Jeg har ikke deltatt i ranene, det kan jeg bevise, sa kickbokseren Erling Havnå til sin forsvarer John Christian Elden i går, etter at 46-åringen fikk innsyn i grunnlaget for siktelsen mot ham.

- Har ikke deltatt

Kriminalteknikerne har funnet Havnås DNA-profil på gjenstander som skal være etterlatt på ransstedene i Stavanger og Oslo. De biologiske sporene skal ikke være funnet på faste gjenstander i bygninger, men på ransutstyr.

- Min klient mener han kan gi en forklaring på hvorfor politiet har knyttet ham til ranene. Havnå understreker på det mest bestemte at han ikke har deltatt i ranene, sier John Christian Elden.

Havnå ble torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt isolasjon i de to første ukene. Nå vil han la seg avhøre av politiet. Kickbokseren har fått innsyn i hva som er grunnlaget for siktelsen mot ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer