- EN BANDITT ER EN BANDITT: Byrådsleder Erling Lae aviser at opptøyene hadde noe med innvandring og integrering å gjøre. Man må tenke individ. En banditt er en banditt. Da er det likegyldig hvor banditten er født, sier Lae til Dagbladet.no. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.no.
- EN BANDITT ER EN BANDITT: Byrådsleder Erling Lae aviser at opptøyene hadde noe med innvandring og integrering å gjøre. Man må tenke individ. En banditt er en banditt. Da er det likegyldig hvor banditten er født, sier Lae til Dagbladet.no. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.no.Vis mer

- Erling Lae er redd

Frp beskylder Erling Lae (H) for å være politisk redd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg tror frykten og redslene for å stigmatisere er til stede hos Høyre og Lae. De er politisk redde. Hos Fremskrittspartiet er vi ikke like redde for å kalle en spade for en spade, sier Frps innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen til Dagbladet.no.

Rundt 200 personer, mange av dem ungdommer helt ned i 13-årsalderen, ble pågrepet av politiet under de voldelige opptøyene i Oslo sist torsdag og lørdag. Et flertall hadde minoritetsbakgrunn.

I dag sa Erling Lae til Dagbladet.no at opptøyene ikke hadde noe med innvandring og integrering å gjøre.

- Dette er ungdom som er født i Oslo, oppvokst i Oslo og kjenner norsk lov og rett, sier Lae til Dagbladet.no.

• Nettmøte: Spør Erling Lae om Oslo-opptøyene her!

Angriper byrådspartner
Dette får Fremskrittspartiet til å se rødt. Dermed går de til angrep på partiet som de regjerer Oslo sammen med.

- Vi oppfatter Erling Lae som en fornuftig mann, men han kunne med fordel orientert seg mot de reelle problemstillingene og gitt problemene det rette navnet, sier Amundsen til Dagbladet.no. Han mener Høyre har et redde for å ikke være politiske korrekte nok.

- Dette er dessverre noe vi også ser hos Lae, sier Amundsen. Han mener opptøyene må ses i sammenheng med de lange linjene i norsk innvandringspolitikk.

- Innvandringen i Norge har gått for raskt og derfor har vi totalt mislyktes i integreringspolitikken. Foreldrene har satt seg utenfor den norske virkeligheten og vi har fått parallelle samfunn. Derfor får vi ungdom som oppfører seg på denne måten, sier Frp-politikeren.

Spår mer opprør
Frp-representanten tror vi kommer til å få enda flere opprør i tiden framover.

- Jeg er nok bekymret for at vi kan se mer av dette i framtiden. Der har vi allerede sett lengre ned i Europa. Det som skjedde i Paris, skjer her nå, sier Amundsen.

Han tror Lae er redd for å støte bort innvandrerstemmer og at det er derfor han ikke tør å kalle en spade for en spade.

- Når 20 prosent av Oslos befolkning er ikke-vestlige innvandrere er han vel redd for å miste stemmer, sier Amundsen. Dermed beskylder de Lae for å være mer opptatt av stemmer enn sannheten.

- Denne frykten og redselen er et problem hos alle partier fra Rødt til Høyre. Det er bare Fremskrittspartiet som tør å snakke om dette høyt, sier Amundsen.

SKYLDER PÅ INNVANDRING:: Foreldrene har satt seg utenfor den norske virkeligheten og vi har fått parallelle samfunn. Derfor får vi ungdom som oppfører seg på denne måten, sier Frp-politikeren Per-Willy Amundsen til Dagbladet.no. Foto: Knut Falch / SCANPIX
SKYLDER PÅ INNVANDRING:: Foreldrene har satt seg utenfor den norske virkeligheten og vi har fått parallelle samfunn. Derfor får vi ungdom som oppfører seg på denne måten, sier Frp-politikeren Per-Willy Amundsen til Dagbladet.no. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer