- Erling Lae er redd

Frp beskylder Erling Lae (H) for å være politisk redd.

- EN BANDITT ER EN BANDITT: Byrådsleder Erling Lae aviser at opptøyene hadde noe med innvandring og integrering å gjøre. Man må tenke individ. En banditt er en banditt. Da er det likegyldig hvor banditten er født, sier Lae til Dagbladet.no. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.no.
- EN BANDITT ER EN BANDITT: Byrådsleder Erling Lae aviser at opptøyene hadde noe med innvandring og integrering å gjøre. Man må tenke individ. En banditt er en banditt. Da er det likegyldig hvor banditten er født, sier Lae til Dagbladet.no. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg tror frykten og redslene for å stigmatisere er til stede hos Høyre og Lae. De er politisk redde. Hos Fremskrittspartiet er vi ikke like redde for å kalle en spade for en spade, sier Frps innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen til Dagbladet.no.

Rundt 200 personer, mange av dem ungdommer helt ned i 13-årsalderen, ble pågrepet av politiet under de voldelige opptøyene i Oslo sist torsdag og lørdag. Et flertall hadde minoritetsbakgrunn.

I dag sa Erling Lae til Dagbladet.no at opptøyene ikke hadde noe med innvandring og integrering å gjøre. - Dette er ungdom som er født i Oslo, oppvokst i Oslo og kjenner norsk lov og rett, sier Lae til Dagbladet.no.

• Nettmøte: Spør Erling Lae om Oslo-opptøyene her!

Angriper byrådspartnerDette får Fremskrittspartiet til å se rødt. Dermed går de til angrep på partiet som de regjerer Oslo sammen med.

- Vi oppfatter Erling Lae som en fornuftig mann, men han kunne med fordel orientert seg mot de reelle problemstillingene og gitt problemene det rette navnet, sier Amundsen til Dagbladet.no. Han mener Høyre har et redde for å ikke være politiske korrekte nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer