Erling Lae gir seg på dagen

Byrådslederen i Oslo trekker seg.

GÅR Erling Lae går i dag av som byrådsleder i Oslo. Han hevder det er for å gi arvtakeren tid til å forberede seg på valget om to år. Foto: SCANPIX
GÅR Erling Lae går i dag av som byrådsleder i Oslo. Han hevder det er for å gi arvtakeren tid til å forberede seg på valget om to år. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Høyrepolitiker Erling Lae har sittet i byrådet i Oslo i 13 år og været byrådsleder i ni år. Først et sentrumsbyråd med Venstre og KrF, de siste seks årene i samarbeid med Frp.

I formiddag trakk han seg med øyeblikkelig virkning.

• Les hele avskjedstalen her på Oslo kommunes hjemmesider.- Dette skjer etter eget ønske, de som kjenner meg godt har visst at jeg har tenkt på å trekke meg onmtrent på dette tidspunktet, sier Erling Lae til Dagbladet.

-Tar ansvarBystyrerepresentant Knut Even Lindsjørn fra SV, mener likevel avgangen er en innrømmelse av skyld i flere kostbare budsjettskandaler i kommunen.

- SV har forståelse for Laes avgjørelse. Byrådet har kommet opp i mange vanskeligheter med store skandaler slik som Holmenkollen, IKT-skandalen, Fleksus og mye mer. Ved å ta den avgjørelsen viser Erling Lae at han tar et ansvar for det som har skjedd. Det er en klok avgjørelse og en avgjørelse det står respekt av, skriver Lindsjørn.

Eling Lae hevder avgjørelsen om å gå av ikke har noe med budsjettsprekken i Holmenkollen, som har blitt kjent i høst. Det nye nasjonalanlegget kommer til å koste minst 600 millioner mer enn budsjettert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer