Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erling Lae skal ha blitt varslet 12 ganger om Kollen-sprekken

Vil koste Oslo kommune 35 mill i året i 20 år.

VELKOMMEN:  Holmenkollen-utbyggingen er nå beregnet til å koste 1,8 milliarder kroner. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VELKOMMEN: Holmenkollen-utbyggingen er nå beregnet til å koste 1,8 milliarder kroner. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kommunerevisjonen kan ikke se at verken den tidligere Byrådsavdeling for næring og idrett, eller Idrettsetaten, har hatt nødvendig kapasitet eller kompetanse til å ivareta sine roller i styringen av utbyggingen på en tilfredsstillende måte, og dette får SVs gruppeleder i Oslo til å se rødt.

— Det er åpenbart at Høyre og Frp systematisk har bygget ned kommunens egenkompetanse når det gjelder store investeringer og store prosjekter. Enda mer oppsiktsvekkende er det at byrådets ledelse gjentakende ganger er varslet om at denne kompetansen manglet, og at Holmenkollen-utbyggingen kunne ende i skandale, sier SVs Knut Even Lindsjørn til Dagbladet.

Lae varslet
Erling Lae (H) har gått av som byrådsleder i Oslo etter stortingsvalget. Han er den som SV mener burde fanget opp advarslene som kom fra tidligere byrådsleder for kultur og idrett, Anette Wiig Bryn, og andre byråkrater. SV har nå bedt den nye byrådslederen Stian Berger Røsland om å få innsyn i de hemmelighetsstemplede brevene med advarsler om overskridelser.

Erling Lae svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går.

Kilder sier til Dagbladet at det skal ha blitt sendt hele 12 advarsler til byrådets ledelse, uten at dette fikk følge for prosjektstyringen av Holmenkollen-utbyggingen.

— Det foregår daglig en tautrekking om ressurser mellom etatene på rådhuset i Oslo. Jeg kom riktignok inn i dette litt seint, men mener å huske at avdelingen som bestyrte Holmenkollen-utbyggingen fikk tilført fem stillinger, sier Berger Røsland til Dagbladet.

— Gå av
Byrådsleder Berger Røsland er imidlertid ikke nådig mot dem som nå forsøker å «frita seg selv for ansvar», ved å si at man forsøkte å be om penger, stillinger og prosjektledelse uten å bli hørt.

— I vårt parlamentariske system er det slik at man bør gå av om man ikke får de ressursene som skal til for en forsvarlig gjennomføring av et stort prosjekt. Det skjedde ikke, og da forutsatte alle at prosjektet kunne gjennomføres for de pengene som var bevilget, sier Røsland.

Han sier at det nå er lånt 1.8 milliarder kroner til Holmenkollen-utbyggingen, og at overskridelsene vil koste Oslo kommune ca. 35 millioner kroner hvert eneste år i 20 år.

Røsland sier at dette ikke vil merkes hos den enkelte innbygger i Oslo.

Han sier også at Holmenkollen-utbyggingen nok ville blitt gjennomført selv om politikerne hadde kjent til prislappen på 1.8 milliarder kroner.

— Hele Oslo ønsker jo skianlegget velkommen. Å si nei til Holmenkollen ville vært det samme som å si ja til parkeringshus og bolighus i Frognerparken, sier Berger Røsland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media