Erling «Lae» stemmen sin i dag

Husket valgdagen, men glemte bursdagen til samboeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Byrådslederkandidat for Høyre i Oslo, Erling Lae, møtte presist til valglokalene på Bolteløkka skole på Bislett i hovedstaden i dag tidlig. Der stemte han det samme som han har gjort siden han fikk stemmerett som 21-åring i 1969.

– Jeg visste hva jeg skulle stemme. Jeg har stemt det samme siden jeg fikk stemmerett, sier Erling Lae til Dagbladet.no.

Og du gjettet antakelig rett: Valgseddelen hans var krysset av med et blått Høyre.

Men det var noe langt viktigere Lae ikke husket 10. september 2007- Norges offisielle kommunevalgdag.

Må kjøpe gave på valgdagen

– Jeg glemte bursdagen til han som står der borte! sier Lae og peker på sin samboer og ektefelle Jens Torstein Olsen mens han gliser.

– Han sa jo ikke noe i dag tidlig, så nå må jeg kjøpe gave i løpet av dagen, innrømmer Lae overfor Dagbladet.no.

Glemte fødselsdager til tross var det en opplagt, positiv, men spent Erling Lae som ga sin stemme på Bolteløkka skole i dag.

– Oslovalgene er alltid veldig spennende. Slik det ser ut akkurat nå ser det ut til å bli uvanlig spennende i år, sier han.

STEMTE HØYRE: Ikke overraskende stemte byrådslederkandidat Erling Lae (H) på partiet Høyre på Bolteløkka skole i Oslo i dag. Det har han gjort så lenge han har hatt lov til å stemme. FOTO: Hans-Martin Thømt Ruud
STEMTE HØYRE: Ikke overraskende stemte byrådslederkandidat Erling Lae (H) på partiet Høyre på Bolteløkka skole i Oslo i dag. Det har han gjort så lenge han har hatt lov til å stemme. FOTO: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

De siste valgdagsmålingene forteller om et tett kappløp mellom et rødt byråd som er avhengige av et sterkt RV og Senterpartiet på vippen, eller et borgerlig samarbeidsbyråd med Høyre i spissen, ifølge Aftens måling i går.

Lae er likevel optimistisk:

– Jeg snakket med noen som delte ut Høyre-programmer på t-banen i dag tidlig og vedkommende sa at ni av ti smilte og var hyggelige, sier han.

Splittet personlighet

Høyre-kandidaten er ydmyk i forhold til å figurere blant Høyre-toppene i hovedstaden.

– Personen Erling Lae er den samme som alltid- en sjenert person. Men jeg er forberedt på å ha den offentlige oppgaven som jeg er satt til i dag. Samtidig er jeg bevisst på at jeg skal ha et privat område som bare er mitt, sier han.

– Hvordan er magefølelsen for politikeren Erling Lae i dag da?

– Jeg tror det som sagt blir et veldig spennende valg.

– Hva da med magefølelsen til personen Erling Lae?

– Jeg har bare tenkt fram til valget jeg nå. Jeg ønsker ikke å spekulere i hva jeg skal gjøre etter valget. Det eneste jeg vet er at jeg skal ha fri en langhelg i oktober. Noe jeg synes er fortjent, hevder Høyre-mannen.

Turen går ifølge ham selv etter alt å dømme til Israel denne langhelgen. Ut valgdagen skal byrådslederen bære lister på Bolteløkka skole og han skal på valgvake i Høyres hus i natt.

Opp til hver enkelt
I tillegg skal han huske på å lage plass til litt bursdagsfeiring. Til alle de som ikke har bestemt seg for hva de skal stemme, sier han følgende:

– Bruk stemmeretten! Hvis ikke har de heller ikke noe å klage på. På en dag som dette ønsker jeg ikke å argumentere politikk. Nå er det opp til hver enkelt selv, sier Lae, som likevel ikke klarere å dy seg:

– Jeg kan jo komme med en nøktern opplysning på tampen. I Oslo står det mellom to alternativer, et borgerlig samarbeid eller den røde siden som er avhengig av et sterkt RV… Så lar jeg den opplysningen henge løst i lufta, sier han lurt.

LISTETOPP TIL TROSS... Erling Lae (H) må stå i valgkø som alle andre.
HEKTISK DAG: NRK sender direkte fra valglokalet der Erling Lae stemte i dag.