- Er'n sjuk, eller?

KOLBOTN (Dagbladet): - Er'n sjuk ? Elisabeth Amundsen (14) ser bestyrtet ut. - Ja, ja. Men når han blir frisk, får han gjøre noe med de folka på Mega-kafeen som ikke vil slippe oss ungdommer inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kolbotn er blitt et eldresenter og de gamle virker som om de ikke tåler ungdommer, fastslår Elisabeth Amundsen og Stine Thorbjørnsen. De går på ungdomsskole, et par hundre meter fra terasseleiligheten hvor Norges statsminister bor.

Kolbotn som ligger halvannen mil fra Oslo har fostret sønner som Rolf Presthus og Jan Petersen. Og Roald Amundsen går på ski på torget.

Men jentene visste ikke at statsministeren var sykemeldt. Og ikke er de opptatt av det heller for de er blitt kastet ut av kafeen - igjen.
- De står der med vakter. Dette burde vært en sak for Bondevik, mener Elisabeth.

- Hvorfor skulle han det? Han slipper jo sikkert inn, påpeker Stine.

Sosial type

De fleste av ungdommene vet at han bor der. De ser politibilene som med jevne mellomrom kjører rundt Kolbotn terrasse, men de færreste har møtt han.

- Men det har jeg! Jeg har håndhilst på han, roper Carina Poulsen (13).
- Du juger! bemerker en skeptiker.

- Nei, det er sant, jeg har gjort det i et bryllup. Og søstera mi har fått autografen hans. Det var sånn tør/tør ikke- lek og hun gikk og ringte på. Han satt og så fotballkamp, forresten. Skikkelig sosial type, altså.

- Ja, han er ganske koselig. Når vi hilser på'n sier han hei, forteller Maren Klumgreset.
- Jeg tror det blir litt mye kaos i landet når han er sjuk, mener Caroline Myrland (14).

- Men det er bra han kommer fram med sin depresjon, mener Maren.

- Hva skulle han sagt da - at han har feber? spør en gutt som farer forbi og som mener Bondevik er en skikkelig dårlig statsminister og en oppskrytt fotballspiller.

- Jeg har ikke stor peiling på statsministre, men jeg tror han er grei, mener Caroline og forteller at hennes bestemor satt og gråt for Bondevik.
- Jeg tror han er en mann som prøver å se det positive i mennesker. Da går det ofte slik, bemerker Maren.

Kristelig mørke

Pensjonisten Karsten Myrland vet at Bondevik bor i Kolbotn, men er selv bare på besøk her.

- Det var godt vi fikk en kristelig regjering. Bondevik er nok en rettskaffen og god mann og jeg hadde håpet at han ville klare å beskytte de kristelige verdiene. Men kristelig sett ser det mørkt ut nå, mener Karsten Myrland.

De tre eldre venninnene som kommer fra biblioteket vil ikke ha navnene sine på trykk.

- Men Bondevik er en veldig kjekk kar. Enda så mange vi kjenner har vi ikke hørt et ondt ord om han. Han tar seg en sigar, går på fotballkamp, og så danser han.

- Bare så synd han har fått så dumme folk til å sitte i regjering sammen med seg.
- Hvem er det du tenker på?
- Ikke si det, advarer venninnen.
- Å joda! Det er disse bedehusonklene og tantene. Han onkelen skulle stanse tax-free salget. Og hun tanta skulle ha giftmerke på flaskene. Slikt går bare ikke an.

Mjuk jomfru

- Vi ser aldri Bondevik. Eldresenteret er vårt sted - hans liv er på et høyere plan. Men når vi får besøk peker vi på leiligheten hans og forklarer at der bor landets statsminister, sier Henning Goborg (75). Han er ikke overrasket over at Kjell Magne Bondevik er sjukemeldt.

- Bondevik er jomfru. Uansett hvor sporty og tøffe de ser ut, er jomfruer mjuke på innsida. Bondevik skulle vært tyr, da hadde han tatt opp kampen, mener Goborg.
- Men det kan ikke ha vært lett med tre partier i regjeringen og indre splid. Jeg ville ikke vært i hans sko, mener Nils Edvard Nilsen (78)

- Jo! Hvis du bare fikk betaling nok så, mener Per Åge Tandberg som slår fast: «Til lags åt alle kan ingen gjera.»

- Jeg er i hvert fall veldig fornøyd. Nå når jeg slipper å dra til Ski for å få en halv konjakk.

Nils Edvard Nilsen nikker mot terrasseleilighetene hvor statsministeren bor og smiler.

- I Bondeviks kjeller kommer nemlig Kolbotns nye vinmonopol!

<B>STAKKARS MANN:</B> - Men han er ganske koselig, mener Maren Klumgreseth, Caroline Myrland og Tone Strømsnes Olsen.<br>