Erna: - Bør trekke seg fra valgkampen

Høyre-leder Erna Solberg mener Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen bør trekke seg fra valgkampen og betale skattebeløpet som er unndratt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg mener Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen bør trekke seg fra valgkampen og betale skattebeløpet som er unndratt.

Skattesaken er foreldet, men Solberg mener han likevel bør gjøre opp for seg.

- Han bør rydde opp og ta kontakt med skattemyndighetene. Alle som snyter på skatten sender dårlige signaler, dette er veldig beklagelig, sier Solberg. Hun er skuffet over Ditlev-Simonsen, men vil ikke svare på om han bør trekke seg som ordfører så kort tid før valget.

- Det får være opp til Ditlev-Simonsen å avgjøre, men han kan vanskelig representere Oslo Høyre i valgkampen etter dette.

Solberg sier hun gjerne vill vært denne saken foruten i valgkampen, men understreker at hun ikke tror at den har svekket Høyre som parti.

- Ingen kommentar

Per Ditlev-Simonsen ønsker ikke å kommentere Høyre-leder Erna Solbergs uttalelser.

- Jeg visste ikke at Erna Solberg har uttalt dette. Jeg har ingen kommentar nå, men vil gjerne få lov til å tenke litt på det, sier Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen til NTB.

Høyre-leder Erna Solberg sa under partiets nasjonale valgkampåpning i Drammen lørdag at Ditlev-Simonsen burde betale skattebeløpet som er unndratt norske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer