UTFORDRER MINISTEREN: Erna Solberg møtte dyslektiske Isis Sunniva de Leon utenfor det gamle Universitetet i Oslo. Høyrelederen mener Kunnskapsdepartementet må gjøre mer for dyslektikere som tar høyere utdanning. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
UTFORDRER MINISTEREN: Erna Solberg møtte dyslektiske Isis Sunniva de Leon utenfor det gamle Universitetet i Oslo. Høyrelederen mener Kunnskapsdepartementet må gjøre mer for dyslektikere som tar høyere utdanning. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

Erna: - Kunnskapsdepartementet må på banen

Høyreleder Erna Solberg mener Kunnskapsminister Tora Aasland gjør for lite for dyslektikere som tar høyere utdanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Erna Solberg er opprørt over tilretteleggingen dyslektiske Isis Sunniva de Leon er tilbudt ved Juridisk fakultet i Oslo.

- Det er viktig at ministeren tar en runde på dette. At de jobber sammen med fagmiljøene slik at dyslektikere kan ta eksamen på en annen måte. Det må være mer rettighetsbasert og ikke opp til hvilken institusjon du studerer ved.

Kunnskapsdepertementet sier de arbeider aktivt for å bedre forholdene til personer med nedsatt funksjonsevne.

- Vi har ofte møter om hvordan institusjonene bedre kan legge til rette for personer med dysleksi. At skriftlig framstillingsevne er særlig viktig på eksamener, og derfor diskriminerer personer med dysleksi, er en problemstilling vi ofte har, sier statssekretær Kyrre Lekve.

- Hvis det ikke skjer endringer, så må vi se om vi kan gjøre andre ting med lovverket. Dette vil bli fulgt opp på mange måter framover.

Erna Solberg (Høyre) mener Kunnskapsdepertementet bør gjøre mer.

- Dette er ansvarsfraskrivelse. Man trenger en rettighetsveileder, der hvert enkelt studiested blir gjort oppmerksom på hvilke rettigheter studentene har, ifølge loven.

- Det handler om forståelse for hva dysleksi innebærer og holdninger.

Depertementet er overrasket over saken til Isis Sunniva.

- Det er overraskende at det dukker opp en slik sak på Juridisk fakultet nå, siden det har vært tilsvarende saker tidligere der departementet har gitt et tydelig signal om at man skal gjøre sitt ytterste for å tilrettelegge, sier Lekve.