Valgkamp på Helgeland og i Trøndelag

Erna: - Sylvi styrker regjeringen

Sylvi Listhaug er en politiker som får mye oppmerksomhet. Nå skal hun sørge for bedre eldreomsorg. Det vil styrke regjeringen, mener sjefen, Erna Solberg.

PÅ TUR: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg har startet den lange valgkampen. Målet er at halvparten av innbyggerne skal bo i en Høyre-styrt kommune fra høsten av. Neste mål er å beholde regjeringsmakten etter valget i 2021. Her er statsministeren i styrhuset på hurtigruta "Lofoten". Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
PÅ TUR: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg har startet den lange valgkampen. Målet er at halvparten av innbyggerne skal bo i en Høyre-styrt kommune fra høsten av. Neste mål er å beholde regjeringsmakten etter valget i 2021. Her er statsministeren i styrhuset på hurtigruta "Lofoten". Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSJØEN / SANDNESSJØEN / BRØNNØYSYND (Dagbladet): - Sylvi blir en styrke for regeringen på de områdene hun skal jobbe med, eldreomsorg og folkehelse. Det er stor oppmerksomhet rundt henne, og det vil gi mye oppmerksomhet rundt fagfeltet som er viktig for hele regjeringen. Reformen «Leve hele livet» er en reform som skal bygges nedenfra. Derfor kan det være vanskelig å få oppmerksomhet om den, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

For drøyt ett år siden gikk Sylvi Listhaug av som justis- og beredskapsminister, etter at et flertall på Stortinget hadde uttrykt mistillit. Bakgrunnen var et facebookinnleg der Listhaug skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Jubel og skepsis

Før helga kom hun tilbake i regjeringen, til full jubel og begeistring på Frps landsmøte, men til bekymring, skepsis og mishagsytringer fra KrF. Solberg sier det har vært klart en stund at Sylvi Listhaug skulle tilbake i regjeringen.

- Det har ligget i kortene siden vi satt og forhandlet på Granavolden. På ett tidspunkt måtte Frps nestledere, i alle fall en av dem, inn i regjeringen. Etter at Per Sandberg gikk av, var Frp-ledelsen representert i regjeringen med bare Siv. Det er også litt krevende, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer