Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna: - Under 16 prosent er for dårlig

Dagbladets valgdagsmåling viser at Høyre får 15,1 prosent.

 PÅ VEI TIL VAKE:  Dagbladet fulgte Høyre-leder Erna Solberg på vei til Høyres valgvake på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo. Her er hun på vei i taxi, like før valgdagsmålingene ble offentliggjort. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ VEI TIL VAKE: Dagbladet fulgte Høyre-leder Erna Solberg på vei til Høyres valgvake på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo. Her er hun på vei i taxi, like før valgdagsmålingene ble offentliggjort. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Valgdagsmålingene pleier å stemme godt overens med det endelige valgresultatet.
Da TV2 presenterte sin valgdagsmåling viste den 17,3 prosent til Høyre. Nrk og Dagbladets felles måling viser imidlertid 15,1 prosent.

Alle valgdagsmålinger viser at Jens Stoltenberg (Ap) fortsetter som statsminister med rødgrønt flertall.


- Det er fremgang, men bare vent. Jeg tror vi skal gjøre det bedre enn det, kommenterer nestleder Erling Lae til stor jubel fra Høyres valgvake.

- Jo sterkere høyreoppslutning, jo større sjanse blir det for regjeringsskifte, sier Lae.

Erna blir skuffet over mindre enn 16 prosent
Dagbladet har fulgt Høyre-leder Erna Solberg den siste timen før hun ankom Radisson SAS Plaza Hotel klokken 20.30.

- Magefølelsen sier meg at det har gått bra, vi har fått så mange tilbakemeldinger på det, sier Solberg til dagbladet.no.

- Hva er et dårlig resultat for deg?

- Under 16 prosent er litt for dårlig i forhold til følelsen jeg har, sier Solberg like før valgdagsmålingen ble presentert.

- Hvis vi ikke får et bra resultat, så skjønner jeg ingenting. Jeg blir overrasket hvis vi havner under 16 prosent med den stemingen vi har hatt. Jeg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger, sier Solberg.

Hennes forhåpninger havner altså midt mellom TV2 og Dagbladets måling.

 HIT, MEN IKKE LENGER: Høyre-leder Erna Solberg tilbringer de sjebnesvangre kveldstimene i en suite med partiets ledelse. Hun ble fulgt til heisen av et hav av pressefolk. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HIT, MEN IKKE LENGER: Høyre-leder Erna Solberg tilbringer de sjebnesvangre kveldstimene i en suite med partiets ledelse. Hun ble fulgt til heisen av et hav av pressefolk. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Har forberedt to taler
Solberg innrømmer likevel overfor dagbladet.no at hun har forberedt to taler for kvelden. En seierstale, og en mer alvorstung.

- Men slike ting kommer også litt spontant. Men jeg håper jo virkelig at jeg kan stå der og snakke med et godt resultat i ryggen, sier Solberg.

Da hun ankom Plaza tok hun heisen rett opp til suiten hun skal tilbringe de sjebnesvangre kveldstimene, sammen med blant annet sine nestledere Jan Tore Sanner og Erling Lae.

- Der skal vi analysere resultatene som kommer inn. Jeg kommer ikke til å møte resten av Høyre-folket på valgvaken før resultatet er mer klart, sier Solberg.

Frykter ikke ny lederdebatt
Det er med meget god selvtillit at Erna Solberg nå venter på valgresultatet. De siste dagene har hun i flere kåringer blitt utpekt til valgkampens vinner.

Senest en snau time før den ferske valgdagsmålingen ble offentliggjort, fikk Solberg skryt direkte fra TV2´s oppriggede studio utenfor Stortinget. De hadde en ny måling som viste at velgerne mener at Solberg og Høyre har gjort den beste valgkampen.

- Men det er ikke sikkert det står i stil med valgresultatet. Frykter du at debatten som har gått om din lederposisjon vil blusse opp igjen dersom du gjør det dårlig i kveld?

I taxien på vei til Plaza sitter også Ernas høyre hånd, stabsjef Julie Voldberg.

- Altså, nå partilederen er mer populær enn Høyres politikk, så kaster man ikke lederen ved et dårlig resultat, sier Voldberg.

- Føler du at du er mer populær som Høyres leder, enn deres politikk, Erna?

- 41 prosent av velgerne i TV2´s måling sier i hvert fall at jeg har gjort den beste valgkampen.

- Så du frykter ikke din posisjon som leder?

- Nei, jeg frykter ikke noen ny lederdebatt, sier Solberg.

Får støtte fra familien
Solberg sier at hun gleder seg til å møte de omlag 600 frammøtte tilhengerne på valgvakene senere på kvelden. Også hennes egen familie er tilstede.

- Vi har troen på at dette går bra. Oppturen startet allerede i vinter da Frp begynte å rote det litt til i forbindelse med finanskrisen. Så fortsatte oppturen med talen til Erna på landsmøtet, og siden har det bare gått en vei, sier ektemannen Sindre Finnes til dagbladet.no.

Også barna Eirik (10) og Ingrid (12) skal være med å heie på mamma. De har merket at mange har kjempet om oppmerksomheten hennes de siste ukene.

- Men det er egentlig ganske normalt at hun ikke er der hele tiden, sier Eirik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling