Erna:- Et varsko for Europa, fare for nye jobber

- Økonomisk turbulens de første dagene, så roer det seg.

RESPEKT - OG FRYKT:  Statsminister Erna Solberg ser politiske problemer etter nei-resultatet i Storbritannia..
Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
RESPEKT - OG FRYKT:  Statsminister Erna Solberg ser politiske problemer etter nei-resultatet i Storbritannia.. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg påpeker i sin første kommentar at nei-resultatet i Storbritannia ikke vil få noen følger for EØS-avtalen og Norges forhold til EU - og heller ikke til Storbritannia.

Først når Storbritannias nye forhold til EU er avklart, blir det nødvendig for Norges del å vurdere en egen frihandelsavtale med Storbritannia, sier statsministeren.

- Det blir litt økonomisk turbulens de første dagene, så roer det seg, sier statsminister Erna Solberg til NRK Dagsnytt.

Jobber og framtidshåp

Hun er mest bekymret for de politiske konsekvensene.

- Dette er et varsko for EU-lederne. Nå blir det et mer innovervendt Europa som kan komme til å gå på bekostning av helt overordnede mål som å skape jobber og framtidshåp, frykter den norske statsministeren.

Hun understreker at britene ble bedt om å gi et råd om Storbritannias forhold til EU, og at resultatet må behandles med stor respekt.

Sp-leder: - Må se mulighetene

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum ber regjeringen gripe muligheten som et britisk nei til EU gir og på sikt forhandle fram en bedre avtale med Brussel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer