Erna advarer fagbevegelsen mot storstreik

Misliker fagbevegelsens planlagte storstreik.

ADVARER: Statsminister Erna Solberg (H) misliker fagbevegelsens planlagte storstreik mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven. Foto: REUTERS/Ints Kalnins
ADVARER: Statsminister Erna Solberg (H) misliker fagbevegelsens planlagte storstreik mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven. Foto: REUTERS/Ints Kalnins Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) misliker fagbevegelsens planlagte storstreik mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven. - Dette har det norske folk stemt for, sier hun.

 - Det er ikke grunnlag for å streike mot det vi nå gjør. Jeg vil advare fagbevegelsen mot å male opp skremmebildet av regjeringens politikk, og bruke opp hele arsenalet nå. Da har man ikke så mye igjen når det virkelig gjelder, sier Erna Solberg til Klassekampen.

Mandag varslet LO en to timer lang politisk streik i månedsskiftet januar/februar mot regjeringens forslag om å øke adgangen til midlertidige ansettelser. Alle organisasjonens 24 fagforbund slutter opp om aksjonen. Også YS og Unio er beredt til å streike.

- Vi advarer Stortinget på det sterkeste mot å vedta dette forslaget. Det vil rokke ved den grunnleggende tryggheten i det norske arbeidslivet. Norske arbeidstakere ønsker seg trygge, faste jobber, sa LO-leder Gerd Kristiansen.

Da Solberg tirsdag besøkte Unios årskonferanse på Sundvolden, samme sted hvor regjeringen i sin tid ble enige om regjeringserklæringen, minnet hun om at regjeringen har støtte fra flertallet i folket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer