Du leser nå Dagbladet Pluss

Erna angriper Jonas: - Tar ikke ulikhet på alvor. Men Jonas slår tilbake

Venstresida tar ikke ulikhet på alvor, hevder statsminister Erna Solberg. Høyre og Frps politikk fører til økte forskjeller ulikhet, svarer Ap-leder Jonas Gahr Støre. 

UTDANNING VIKTIGST: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg mener Ap og venstresida er for snevert opptatt av skatt som fordelingspolitisk virkemiddel. Hun mener tilgang til god utdanning og velferdsordninger er vikigere. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UTDANNING VIKTIGST: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg mener Ap og venstresida er for snevert opptatt av skatt som fordelingspolitisk virkemiddel. Hun mener tilgang til god utdanning og velferdsordninger er vikigere. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ap får debatten om ulikhet til å handle nesten utelukkende om formuesskatt. Skatt er et viktig som fordelingspolitiske virkemiddel, men mens venstresida bare ser på skattesystemet, ser vi på summen av virkemidler. Viktigere enn skatt er det at vi sikrer alle barn god utdanning, at vi sørger for å få flere i jobb og har velferdsordninger som gir folk et sikkerhetsnett hvis man blir syk eller mister jobben. Vår politikk er bedre på å forhindre at folk faller utenfor og bedre til å inkludere, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

De rødgrønne mener regjeringens politikk fører til økte forskjeller, og gjør kampen mot forskjells-Norge til en hovedsak i valgkampen.

Høyre-leder Erna Solberg har ikke tenkt å la partiene på venstresida ta eierskap til kampen mot ulikhet. Nå angriper hun venstresida på deres «hjemmebane». Solberg sier at kamp mot økte forskjeller er like viktig for Høyre som for Ap, men hun mener Høyre har langt bedre svar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.