Erna Solberg på vei langs Akerselva - Nydalen.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Erna Solberg på vei langs Akerselva - Nydalen.Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Erna angriper «testosteron-greier»

- Ja, vet du hva, jeg har tenkt å tenke nytt på mange områder, sier statsministeren til DN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kom det fram at utenriksminister Børge Brende ble degradert på sin første arbeidsdag, ifølge DN. I dag fortsetter hun å forklare sitt syn på den norske statsskikken i samme avis.

I Norge har utenriksministeren alltid vært blant de øverste ved Kongens bord, og blant statsministerens stedfortreder. Men ikke lenger.

- For meg er alle statsråder likeverdige og like mye verd. Rangering er et praktisk spørsmål for meg. Og det praktiske spørsmålet er at de som sitter og koordinerer mest, er best å ha som stedfortredere. De må ha hele bredden og alle sakene når du skal konkludrere, sier statsministeren til DN.

Nummer seks I Solberg-regjeringen blir Børge Brende rangert som nummer seks, bak både statsminister Erna Solberg, finansminister og partileder Siv Jensen, kommunalminister og nestleder Jan Tore Sanner, statsråd ved Statsministerens kontor (SMK), Vidar Helgesen og samferdselsminister og nestleder Ketil Solvik-Olsen.

Men rangeringen er ikke et tegn på hvem som er viktigst, ifølge Solberg:

- Nei, alle er like viktige i min regjering. Jeg er ikke tilhenger av rangeringssystemer. Jeg er ikke tilhenger av alt testosteron-greier som er rundt prestisje, sier hun til DN.

Solberg lover mye nytt i årene som kommer:

- Ja, vet du hva, jeg har tenkt å tenke nytt på mange områder. For meg er dette et praktisk spørsmål. Utenriksministeren er mye ute og reiser.