Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna åpner døra for Siv

Høyres Erna Solberg kopierer vinnerresepten fra Sverige og vil utfordre de rød-grønne med en brei borgerlig allianse i 2009. Forutsetningen er at Frp er med på laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre er i gang med et omfattende politisk fornyelsesarbeid. Målet er å vinne regjeringsmakten i 2009, og det skal skje ved å satse på Moderata Samlingspartiets vinnerresept i Sverige: Bredt borgerlig samarbeid som inkluderer Frp, løfter om skattelettelser og tiltak for å få flere i arbeid.

Høyres store plan er klar: De vil søke et bredt, borgerlig regjeringssamarbeid med Venstre, KrF og Frp.

-  Skal partier på borgerlig side få gjennomslag for politikken, må de samarbeide. Jobben framover blir å gi uttrykk for at vi ønsker og trenger et samarbeid som også inkluderer Frp, sier Solberg i et større intervju i Dagbladet i dag.

Hun ønsker ikke å utdype Frp-tanken overfor Dagbladet, og gir følgende begrunnelse:

-  Samarbeid er nødvendig. Det betyr blant annet at jeg ikke akter å holde presseseminar om partienes ulikheter og om hva som skiller Høyre og Frp. Men for at et slikt samarbeid skal kunne komme i stand, må både Høyre, Frp og de to andre borgerlige partiene la det vokse fram et samarbeidsklima. Skulle vi etter neste valg være i posisjon til å danne regjering sammen, vil det naturligvis være saker som man må forhandle om, vi er jo fire forskjellige partier, sier Solberg.

I intervjuet med Dagbladet snakker Solberg om hva som vil bli hovedsakene i årene framover:

• Den store køen av folk på uføretrygd, sosialhjelp og andre støtteordninger.

• Valgfrihet på områder som skole og eldreomsorg

POLITISK ALLIANSE:  Erna Solberg sier Siv Jensen og Frp er en forutsetning for et bredt borgerlig samarbeid. Men flørten mellom de to forutsetter at KrF-leder Dagfinn Høybråten og Venstre-leder Lars Sponheim blir med på en dobbeltdate. Foto: Katrine Nordli
POLITISK ALLIANSE: Erna Solberg sier Siv Jensen og Frp er en forutsetning for et bredt borgerlig samarbeid. Men flørten mellom de to forutsetter at KrF-leder Dagfinn Høybråten og Venstre-leder Lars Sponheim blir med på en dobbeltdate. Foto: Katrine Nordli Vis mer

• Skatteletter for de med lav og middels lønn.

SNAKKER UT OM BORGERLIG SAMARBEID: Erna Solberg i Dagbladet i dag.
FANT TONEN: Erna Solberg og Siv Jensen på tur med utenrikskomiteen i New York i januar.