Erna åpner for Siv som statsminister

Frp’s formann Siv Jensen kan godt bli statsminister i en ikke-sosialistisk regjering. Men da må hun tone ned partiets politikk, mener Høyres leder Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg mener alle partilederne har egenskaper til å lede en regjering. Siv som person er ikke noe problem, hun ville klare å lede en regjering. Det er Frp’s politikk som er problemet. Og som leder av regjeringen må man tone ned partipolitikken, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet. 

Det er først og fremst en ansvarlig økonomisk politikk som er Høyres smertepunkt i forhold til Frp, sier Høyrelederen.

Fire=sprik 

Selv om både Venstre-leder Lars Sponheim og KrF-leder Dagfinn Høybråten har satt bom for en regjering der Frp er med, vil ikke Solberg avskrive Siv Jensens parti.

- På borgerlig side må vi nå ikke gjensidig blokkere samarbeidskonstellasjoner. Det vi må sørge for er at et borgerlig flertall gir borgerlig regjering. Her må Høyre ta en lederrolle, for Høyre er tradisjonelt i sentrum på borgerlig side. Alle sier de kan samarbeide med oss. Det dreier seg ikke bare om regjeringssamarbeid, men samarbeid om en annen politisk kurs.

- Så alle de fire ikke-sosialistiske partiene trenger ikke delta i regjeringen?

- Det er ikke nødvendig at alle sitter i regjeringen. Fire partier kan bety for mye sprik. Jeg kan ikke garantere at vi blir enige om et regjeringsgrunnlag, men det kan være grunnlag for samarbeid om en ny kurs, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer