- Erna avslører seg selv

Erna Solberg advarte mot tilbakeslag i klimapolitikken ved å støte folket bort. Et pessimistisk menneskesyn, svarer MDG.

TALE: Statsminister Erna Solberg under trontaledebatten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TALE: Statsminister Erna Solberg under trontaledebatten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De av oss som er opptatt av å løse klimaendringene så raskt som mulig bør være de som er aller mest opptatt av at vi unngår de tilbakeslagene vi har sett i andre land, sa Erna Solberg i sitt innlegg i trontaledebatten.

Solberg trakk fram «de gule vestene» i Frankrike, som har gjennomført en rekke voldelige demonstrasjoner, at USA har trukket seg fra Paris-avtalen og at FNB fikk over 40 prosent i enkelte valgkretser i hjembyen Bergen, som eksempler på tilbakeslag.

Erna Solbergs advarsel mot tilbakeslagene i klimapolitikken ble trukket fram av Une Bastholm (MDG).

- Jeg ber statsministeren være veldig tydelig nå. Jeg mener statsministeren antyder at det finnes steder i verden der statsledere og politikere ikke er blitt gjenvalgt på grunn av en ambisiøs klimapolitikk. Da ber jeg statsministeren om å klargjøre, hvor har det eventuelt skjedd? spurte Bastholm.

Erna Solberg viste igjen til de gule vestene i Frankrike:

- Opprøret med de gule vestene i Frankrike dreier seg om økt bensinpris. Det er et tiltak som er legitimert av klimatiltakene. Det jeg er opptatt av er at vi kan skape framtidshåp og ikke dystopier også med klimaendringene. Jeg mener Norge har et stort potensial for å nå klimamålene sine ved å bruke teknologi, gjennom å bidra til adferdsendringer og gradvis endre beskatning av det som gir utslipp. Men tempoet må bestemmes av hvordan folk lever og bor i vårt land, svarte Erna Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer