Velgernes dom:

Erna best på skole og jobb Jonas best på helse og eldreomsorg

Erna Solberg er best på økonomistyring og jobbskaping, mener et flertall av velgerne. Men Jonas har størst troverdighet på helse og eldreomsorg.

TAR FRA HVERANDRE: Høyre og statsminister Erna Solberg har tatt over som partiet med mest tillit på jobbskaping, Jonas Gahr Støres Arbeiderparti har derimot tatt tilbake eierskapet til helse- og eldrepolitikk som Høyre snappet i 2013. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TAR FRA HVERANDRE: Høyre og statsminister Erna Solberg har tatt over som partiet med mest tillit på jobbskaping, Jonas Gahr Støres Arbeiderparti har derimot tatt tilbake eierskapet til helse- og eldrepolitikk som Høyre snappet i 2013. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det viser Ipsos’ saksbarometer for Dagbladet. Undersøkelsen viser hvilke saker som avgjør velgernes partipreferanse, og hvilke partier de mener gjør det best på de ulike saksfeltene.

Skole og utdanning er området som flest oppgir som avgjørende, fulgt av sykehus- og helsepolitikk og innvandringspolitikk.

Deretter på lista kommer skatter og avgifter, eldreomsorg og sykehjem, miljø og arbeidstakerrettigheter.

Arbeid og økonomi: Høyre best

Aps viktigste kritikk i denne stortingsperioden er at regjeringen kom for seint med og med for få tiltak mot ledighet etter oljeprisfallet og krisa i olje- og gassbransjen. Jonas Gahr Støre mener det ikke finnes bevis for at kutt i formuesskatten har bidratt til nye jobber, og viser til at regjeringen har brukt opp det meste av handlingsrommet i norsk økonomi. Ap går nå til valg på å øke skattene for å dekke satsing på skole, eldreomsorg, sykehus, kompetansereform og jobbskaping.

Men velgerne kårer likevel Erna Solberg som best egnet til å løse utfordringene når det gjelder jobb og økonomistyring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer