Skredene i Jølster

- Erna burde ha vært her

Statsminister Erna Solberg har ikke vist seg i skredrammede Jølster, selv om hun befinner seg i nabokommunen. Solberg selv sier hun ikke vil forstyrre arbeidet i Jølster.

SE TV: Erna Solberg befinner seg nå i Førde, men er blitt kritisert for ikke å besøke Jølster, hvor det har gått flere jorddras. Her forklarer hun hvorfor hun likevel ikke kommmer til å besøke kommunen. Reporter: Frode Andresen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JØLSTER/FØRDE/OSLO (Dagbladet): Det har vært noen tøffe dager for innbyggere i Jølster etter at voldsomme nedbørsmengder førte til flere store jordras tirsdag ettermiddag og kveld.

De store ødeleggelsene, og det faktum at én person antas å ha mistet livet, henger tungt over lokalbefolkningen.

Men noe som irriterer de lokale, er at statsminister Erna Solberg ikke har vist seg i Jølster. Hun er i Førde i disse dager, men har ikke tatt veien til nabokommunen som har blitt så hardt rammet av jordrasene.

Store ødeleggelser

- Jeg synes det er veldig uheldig og gir et dårlig signal ut til folket at Erna Solberg ikke har vist seg i Jølster. Ikke minst når vi ser hvor store ødeleggelser hele kommunen har opplevd i det siste, sier Leiv Bjarte Svidal til Dagbladet.

Han er selv grunneier i Svidalen ved Jølstravatnet, som var det første stedet som opplevde oversvømmelsene tirsdag kveld. På torsdag får han for første gang på tre dager ta turen til Vassenden, og se ødeleggelsene som vannet har gjort i området.

- Hun er jo bare 20 kilometer unna i Førde, og det kan ikke ta så mange minuttene enten med bil eller helikopter for å sette seg litt inn i det som vi opplever, sier Svidal og ser gravemaskiner, traktorer og lastebiler jobbe på spreng for å åpne hovedferdselsåra gjennom Vestlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer