Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna drøfter French med Cameron

Møter David Cameron i London i dag.

BLIR TEMA I LONDON: Situasjonen til Joshua French blir tatt opp på toppolitisk nivå i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BLIR TEMA I LONDON: Situasjonen til Joshua French blir tatt opp på toppolitisk nivå i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen for norskbritiske Joshua French står trolig på planen når statsminister Erna Solberg (H) møter sin britiske kollega, David Cameron, i London i dag.

Felles brev De to statsministrene skrev et felles brev til Kongos president Joseph Kabila tidligere i januar. French er tidligere dømt for både drap og spionasje i Kongo, og står nå tiltalt for drap på kameraten Tjostolv Moland.

- Spesiell rettssak - Vi mener den rettssaken som nå er i gang, er veldig spesiell basert på det faktum at Kripos, som har gjennomgått dette, klart og tydelig sa at det ikke var noen grunn til å mistenke noe kriminelt rundt det dødsfallet, sier Solberg om innholdet i brevet fra Norge og Storbritannia.

Komme hjem - Vi håper at vi snart kan finne en varig løsning. Det vil enkelt og greit si at Joshua French kan få lov å komme hjem, sier hun videre om budskapet i brevet landene nå venter på svar på. (NTB)

MØTER CAMERON: Statsminister Erna Solberg er i London i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MØTER CAMERON: Statsminister Erna Solberg er i London i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer