Erna er glad hun får en nestleder med mer tid

Men Høyre-lederen synes det er trist Lae gir seg.

LAE GÅR: Men nå kan nylig avgåtte byrådsleder i Oslo og nåværende nestleder, Erling Lae, blir Høyres brobygger mellom de borgerlige partiene og en potensiell ny konkurrent til jobben som Høyre-leder. Foto: Scanpix
LAE GÅR: Men nå kan nylig avgåtte byrådsleder i Oslo og nåværende nestleder, Erling Lae, blir Høyres brobygger mellom de borgerlige partiene og en potensiell ny konkurrent til jobben som Høyre-leder. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):Høyre-leder Erna Solberg ser fram til å bruke mer av Erling Laes politiske evner og samarbeidsevner for å bygge et borgerlig samarbeid.

Mer nestledertid- Jeg har jo en liten glede i dette. Jeg får en nestleder som har bedre tid og som kan jobbe med noen av hans store politiske prosjekter som storbyproblematikken og hele integreringsperspektivet på hvordan storbyene utvikler seg. Det henger nøye sammen med viktige politiske prosjekter for Høyre framover, sier Solberg til Dagbladet.

- Hva er årsaken til at Lae nå går?

- Jeg vet han talte på knappene sist gang om han skulle stille opp. Da ble han sterkt bedt om å fortsette.

Brobygger Den nylig avgåtte byrådslederen har heller ingen dystre utsikter i Høyre. Av flere blir han pekt på som en mulig lederkandidat. I tillegg har han erfaring med borgerlig samarbeid og Frp-styre i Oslo.

Det vil Solberg dra nytte av framover.

- Ja, han har vært brobygger iform av å være den som samarbeider i et mindretallsbyråd av begge typer borgerlig samarbeid. Erling Lae har mange gode evner. Han har klart å få de ulike konstellasjonen i bystyret til å finne konstruktive løsninger. Det handler mye om hans personlige egenskaper og samarbeidsevner, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer