Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna er glad hun får en nestleder med mer tid

Men Høyre-lederen synes det er trist Lae gir seg.

LAE GÅR: Men nå kan nylig avgåtte byrådsleder i Oslo og nåværende nestleder, Erling Lae, blir Høyres brobygger mellom de borgerlige partiene og en potensiell ny konkurrent til jobben som Høyre-leder. Foto: Scanpix
LAE GÅR: Men nå kan nylig avgåtte byrådsleder i Oslo og nåværende nestleder, Erling Lae, blir Høyres brobygger mellom de borgerlige partiene og en potensiell ny konkurrent til jobben som Høyre-leder. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no):Høyre-leder Erna Solberg ser fram til å bruke mer av Erling Laes politiske evner og samarbeidsevner for å bygge et borgerlig samarbeid.

Mer nestledertid
- Jeg har jo en liten glede i dette. Jeg får en nestleder som har bedre tid og som kan jobbe med noen av hans store politiske prosjekter som storbyproblematikken og hele integreringsperspektivet på hvordan storbyene utvikler seg. Det henger nøye sammen med viktige politiske prosjekter for Høyre framover, sier Solberg til Dagbladet.

- Hva er årsaken til at Lae nå går?

- Jeg vet han talte på knappene sist gang om han skulle stille opp. Da ble han sterkt bedt om å fortsette.

Brobygger
Den nylig avgåtte byrådslederen har heller ingen dystre utsikter i Høyre. Av flere blir han pekt på som en mulig lederkandidat. I tillegg har han erfaring med borgerlig samarbeid og Frp-styre i Oslo.

Det vil Solberg dra nytte av framover.

- Ja, han har vært brobygger iform av å være den som samarbeider i et mindretallsbyråd av begge typer borgerlig samarbeid. Erling Lae har mange gode evner. Han har klart å få de ulike konstellasjonen i bystyret til å finne konstruktive løsninger. Det handler mye om hans personlige egenskaper og samarbeidsevner, sier Solberg til Dagbladet.

- Trist for Oslo
- Dette er selvfølgelig en trist dag for Oslo og for Høyre. Men det er en klok beslutning om å ta et ledelsesgrep på et tidspunkt som gjør at de som kommer etter får en mulighet til å vise seg fram. Jeg vil berømme ham for hans ledergrep. Nå får Stian Berger Røsland en mulighet til å vise seg fram, sier Solberg, som i går ettermiddag  snakket med Lae om avgangen.

Hun mener Laes avgjørelse om å trekke seg nå viser Laes gode lederskapsevner og gir dagens finansbyråd og Høyre-talent, Stian Berger Røsland, mulighet til å vise seg fram.

- Vi har oppmuntret til dette tidligere. Vi har snakket om det i partiet at det er lurt hvis man ikke likevel skal fortsette, at man skal slippe til folk litt på slutten. Da får folk vist seg fram, sier hun.

Marvins eksempel
Solberg viser til Marvin Wiseth i Trondheim som et annet eksempel på at Høyres ledere ofte slipper yngre krefter til når de vet de skal gå av. I Trondheim fikk Anne Kathrine Slungård ta over etter Wiseth før perioden gikk ut.

- Er Røsland et framtidig Høyre-talent å følge nøye med på for framtida?

- Han her en dyktig politiker. Han har jobbet med politikk i mange år. Han har gode samarbeidsevner, noe som er viktig når man skal drive mindretallsbyråd. Jeg tror dessuten folk vil bli overrasket over hans gode humor og gode debattevner, sier Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling