NØKKELOVERREKKELSE: Her viser avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) påtroppende statsminister Erna Solberg inn på Statsministerens kontor, da Stoltenberg-regjeringen gikk av til fordel for Solberg-regjeringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NØKKELOVERREKKELSE: Her viser avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) påtroppende statsminister Erna Solberg inn på Statsministerens kontor, da Stoltenberg-regjeringen gikk av til fordel for Solberg-regjeringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Erna er mer populær enn Jens

Statsminister Erna Solberg (H) har gått forbi sin forgjenger Jens Stoltenberg (Ap) som den folk mener er best skikket til å være regjeringssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43,5 prosent av de spurte i en undersøkelse Norstat har gjort for NRK, svarer at de mener Solberg er best egnet til å lede landet.

40,4 prosent vil derimot ha tilbake Jens Stoltenberg i førersetet, mens 16,1 prosent ikke vet hvem de foretrekker av de to partilederne.

Selv om den sittende statsministeren nå er mer populær enn sin forgjenger, er professor Bernt Aardal overrasket over hvor mange som foretrekker Stoltenberg.

- Det at han fortsatt matcher Solberg i popularitet er ganske oppsiktsvekkende, gitt at Stoltenberg faktisk var en statsminister som tapte et valg etter åtte år ved makten. Hvis man snakker om slitasjeeffekt, skulle man tro det var en større forskjell mellom de to enn det faktisk er, sier Aardal.

I mange andre land er det ofte sterk misnøye mot en statsminister som nettopp har gått av.

- Her ser man mindre effekt av det enn man kanskje kunne trodd. For Stoltenberg er dette interessant med tanke på å kanskje bygge seg opp mot neste valg, sier Aardal.

For en måned siden var Stoltenberg sågar mest populær, med 44,7 prosents oppslutning mot Solbergs 40 prosent.

(NTB)