- Erna er selv en dårlig leder

Frp´s nestleder Per Sandberg svarer Høyre-leder Erna Solberg med samme mynt.

KRANGLER OM LEDERSKAP: Nestleder i Frp Per Sandberg irriterer seg kraftig over at Høyre-leder Erna Solberg går til angrep på Siv Jensens lederegenskaper, og svarer med samme mynt tilbake. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KRANGLER OM LEDERSKAP: Nestleder i Frp Per Sandberg irriterer seg kraftig over at Høyre-leder Erna Solberg går til angrep på Siv Jensens lederegenskaper, og svarer med samme mynt tilbake. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sandberg mener det er en dårlig strategi av Erna Solberg å kritisere mulige regjeringspartnere.
 
- Nå trenger Erna Solberg litt ferie, både fra EU og andre saker som Frp har et klart standpunkt på. Hvis hun ikke vil ta ferie bør hun heller bruke tida på eget parti. Det er manglende lederegenskaper fra hennes side at hun heller bruker tida på å kritisere oss, sier Per Sandberg til Dagbladet.no.

Frp´s nestleder synes det er helt feil strategi at Erna Solberg i dag går ut i Dagbladet og kritiser Siv Jensen, hvis høyrelederen er interessert i å få til regjeringsskifte.

Solberg mener Frp-lederen må si klart fra om hun er for eller i mot norsk medlemskap i EU.

- En med ambisjoner om å lede landet kan ikke backe ut på et så viktig standpunkt i forhold til Norges posisjon i Europa. Siv svikter når det gjelder å ta på seg nasjonale lederoppgaver. Det er rett og slett mangel på lederskap, sier Solberg.

Nå skyter flere sentrale Frp-politikere tilbake.

- Dette vitner virkelig om dårlige lederegenskaper. En leder skal være samlende, og da går man ikke ut og selger eget produkt ved å kritisere andre, sier Per Sandberg.

Føyer seg ikke etter Erna
- Høyre har tydeligvis behov for å flytte fokus bort fra egne saker for å skaffe seg flere velgere. Jeg synes det er trist og underlig at hun kommer med dette nå, for vårt standpunkt er det samme dom det har vært i flere år. Vårt landsmøte har sagt at det er opp til en folkeavstemning om vi bør frohandle om EU-medlemskap, og vi endrer ikke vårt partiprogram fordi Erna Solberg synes det er fornuftig, sier Morten Høglund, utenrikspolitisk talsmann i Frp.

De to partiene snakker vanligvis varmt om at de sammen er et mulig regjeringsalternativ til den rødgrønne regjeringen.

- Trodde vi kunne bli enige
- Vi burde bruke kreftene våre på andre måter. Jeg trodde vi kunne bli enige når vi eventuelt skal i regjering sammen. Men da må vi holde tunga rett i munnen og fokusere på de rødgrønne i stedet for å skyte mot hverandre, mener Høglund.

- Ødelegger Ernas utspill for et eventuelt samarbeid med dere?

- Nei, vil uansett være åpne for samtaler med alle partier på borgerlig side. Men jeg synes hun har et underlig fokus. Vi skal klare å legge dette bak oss, men utfordringen jeg vil gi til Erna Solberg er å rette fokus mot de rødgrønne, og ikke mot Frp, sier Høglund, som er tydelig irritert på høyrelederen.
 
Frp´s generalsekretær, Geir A. Mo, trekker oppgitt på skuldrene av det han kaller «Høyres forsøk på å komme på banen med en sak som er helt uaktuell».

- Vi er vant til at det kommer mye rart fra Høyre, og tar det til etterretning. Nå vil vi konsentrere oss om valget, og når vi ser resultatet der kan vi sette oss ned og snakke om en ikke-sosialistisk regjering, sier Mo.