<strong>SPRIKENDE STAUR:</strong> Både Frp-leder Siv Jensen og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) var i støtet da partilederne barket sammen til den andre partilederdebatten denne sommer på TV2. Men Høyre-leder Erna Solberg falt helt igjennom, ifølge Dagbladets vurdering. Se terningkastene for hver enkelt partileder under. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SPRIKENDE STAUR: Både Frp-leder Siv Jensen og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) var i støtet da partilederne barket sammen til den andre partilederdebatten denne sommer på TV2. Men Høyre-leder Erna Solberg falt helt igjennom, ifølge Dagbladets vurdering. Se terningkastene for hver enkelt partileder under. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Erna falt helt igjennom

For en Jens Stoltenberg i valgkampmodus, blir det grei skuring når Erna Solbergs borgerlige kamerater i tillegg framstår som sprikende staur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siv Jensen: Terningkast 4
Sitatet:Hver dag en person går sykmeldt koster det oss 4000 kroner dagen.
Hovedbudskap:Det blir ingen regjering på borgerlig uten Frp.
Vurdering: Klarte å ta ballen som opposisjonsleder i første halvdel, ble Stoltenbergs huggestabbe og utnyttet det til det fulle. Framstod som et reelt alternativ til den sittende regjeringen, presenterte andre løsninger. Greier ikke å utnytte SVs skatteforslag til det fulle.

Knut Arild Hareide: Terningkast 1
Sitatet: Det er ikke Erna, Siv, Trine og jeg som skal konkludere. Det er det velgerne som skal
Hovedbudskap: Vil ha ny regjering, men vil ikke i regjering med Frp.
Vurdering: Sliter med å komme til orde. Blir som Sp-lederen: Forstyrrelser på skjermen. Må innrømme at han ikke vil i regjering med Frp, og spiller seg selv og partiet ut på sidelinja. Dermed er alt på borgerlig side opp til Erna Solberg og Siv Jensen.

Liv Signe Navarsete:Terningkast 2
Sitatet: Det er dyktige folk som gjør en fantastisk jobb der ute. (Om ansatte i helse-Norge.)
Hovedbudskap: De rødgrønne har gjort mest på samferdsel. Kommunen fortjener en fortsatt rødgrønn regjering. Alternativet er mindre penger til helsetjenester lokalt.
Vurdering: Liv Signe og Knut Arild er omtrent usynlige eller i beste fall forstyrrelser på skjermen.

Jens Stoltenberg: Terningkast 5
Sitatet: Hvis Siv Jensen blir finansminister i din regjering, blir jeg kraftig bekymret.
Hovedbudskap: Usikre tider krever stø kurs. Norge går så det gviner, hvorfor skifte mannskap?
Vurdering: Viser tegn til valgkampformen de borgerlige frykter. Advarer igjen mot borgerlig kaos, og lykkes med det. Norges beste politiske debattant varmer opp.

Erna Solberg: terningkast 3
Sitatet: Kan du garantere at behandlingen på kreftpasienter kan bli bedre om du kommer i regjering? - Ja det kan jeg faktisk garantere.
Hovedbudskap: Alle fire borgerlige partier er enige om at vi vil ha en borgerlig regjering.
Vurdering: Falt helt igjennom. Best når hun snakker om helse, men uten å synliggjøre Høyres alternative politikk. Høyre bør være bekymret over at statsministerkandidaten ikke makter å tydeliggjøre at de borgerlige partiene har et klart regjeringsalternativ - under tre måneder før valget. Forsøker desperat å holde de borgerlige partiene samlet, som i stedet framstår som sprikende staur.
 
Audun Lysbakken: Terningkast 4
Sitatet: Samarbeidet med SV gjør at det beste i Jens Stoltenberg kommer fram. Siv Jensen får fram det verste i Høyre.
Hovedbudskap: Borgerlig valgseier gir et mørkeblått Frp regjeringsmakt.
Vurdering: Godt forberedt, sterk og klar. Leverte en rekke onelinere. Stoltenberg og Lysbakken virker samkjørte, og SV-lederen får backing av regjeringssjefen på finansskatt. Men greier velgerne å forstå hva slags skattepolitikk partiet vil ha?

Trine Skei Grande: Terningkast 2
Sitatet: Vi vil ha et offentlig og godt helsevesen, men de rødgrønne har allergi mot private aktører.
Hovedbudskap: Forsøker å forklare velgerne at det er forskjell på en blågrønn eller blåblå regjering.
Vurdering: Lite på. Angrep SVs finansskatt uten å lykkes. Kom til orde flere ganger enn KrF-lederen, men bruker tida på å gjenta Erna Solberg.

<strong>I STØTET:</strong> Jens Stoltenberg er i ferd med å finne formen og klar for valgkamp. Sammen med SV-leder Audun Lysbakken utgjorde de to et solid team for de rødgrønne under gårsdagens partilederdebatt. Her er Jens Stoltenberg (Ap) (t.v.) og Audun Lysbakken (SV) i en pause under. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I STØTET: Jens Stoltenberg er i ferd med å finne formen og klar for valgkamp. Sammen med SV-leder Audun Lysbakken utgjorde de to et solid team for de rødgrønne under gårsdagens partilederdebatt. Her er Jens Stoltenberg (Ap) (t.v.) og Audun Lysbakken (SV) i en pause under. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer