Erna fikk forsvarskorrektiv:
- Det var helt nødvendig

Resultatet av forsvarsopprøret i Høyre ble en gjentakelse av tidligere vedtak, som beskrives som nødvendig for å dempe usikkerheten regjeringsplattformen skapte internt.

KORREKTIV: Erna Solberg (H) fikk korrektiver fra eget landsmøte, men ikke kritikk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KORREKTIV: Erna Solberg (H) fikk korrektiver fra eget landsmøte, men ikke kritikk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kveld vedtok Høyres landsmøte en resolusjon som i store trekk er en gjentakelse av politikk partiet allerede har vedtatt, men som likevel får forsvarsopprørere i partiet til å trekke et lettelsens sukk.

I resolusjonen slås det fast at Høyre skal stå fast ved beslutningene fra NATOs toppmøte i Wales i 2014, som fastsetter en målsetting for medlemslandene om gradvis å øke forsvarsbudsjettene opp mot toprosent-målet i løpet av et tiår.

Forsvarer avgjørelse

- Jeg er fornøyd fordi landsmøtet for tredje år stadfester at vi skal følge opp NATO sitt vedtak om at vi skal bevege oss mot toprosentmålet innen 2024. Det er opplest og vedtatt politikk i partiet, som vi også viser tydelig gjennom praktisk politikk, sier forsvarspolitisk talsperson Hårek Elvenes i partiet.

- Hva er poenget med å vedta en resolusjon som sier det samme som i fjor?

- Det ble nok en viss usikkerhet i organisasjonen da Jeløya-plattformen ble lagt fram uten at 2024 var nevnt, men det er viktig å si at regjeringen i statsbudsjettet for 2018 har presisert at NATO-vedtaket skal følges opp. Dette er god politikk som gjentas, og en bekreftelse på at vi har levert, og at vi fortsatt skal levere, sier Elvenes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer