Du leser nå Dagbladet Pluss

Jonas i Finnmark

- Erna fornærmer distriktene

Når Erna Solberg forteller distriktene at «det går så det suser», er det en fornærmelse mot folk som kjemper mot sentralisering, tvangssammenslåing og tap av arbeidsplasser, mener Jonas Gahr Støre.

LYTTER TIL FOLKS URO: Jonas Gahr Støre mener Erna Solberg er overflatisk når hun viser til makrotall og sier at distrikTene går så det suser. På sin tur i Finnmark har Støre møtt lokalpolitikere som er urolige for nedlegging av offentlige tilbud og tap av arbeidsplasser. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
LYTTER TIL FOLKS URO: Jonas Gahr Støre mener Erna Solberg er overflatisk når hun viser til makrotall og sier at distrikTene går så det suser. På sin tur i Finnmark har Støre møtt lokalpolitikere som er urolige for nedlegging av offentlige tilbud og tap av arbeidsplasser. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.Vis mer

Honningsvåg (Dagbladet): Ap-lederen mener statsministeren viser klare tretthetstegn når hun anklager opposisjonen for å plage henne med spørsmål om «alt mellom himmel og jord» og tåpelige brev.

- Å skrive brev til statsministeren, det er opposisjonens plikt og ansvar. Statsministeren går ganske langt når hun karakteriserer brev om helikopterberedskap og vannkvalitet som tåpelige brev. Det er ikke tåpelig. Det er alvorlig i folks liv. Jeg har ikke rent statsministeren ned med brev, men noen spørsmål bør statsministeren svare på, sier Støre til Dagbladet.

Denne uka har han reist Finnmark på kryss og tvers, og møtt ordførere og listetopper for Ap.

- De er ivrige etter å møte velgere og fortelle hva de vil gjøre de neste fire årene med oppvekst, eldrepolitikk og næringsutvikling. De vil ha debatt om virkelige saker, mens det veldig lenge har handlet om tvangsmetoden i regionreformen som har opprørt mange.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.