Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyggelig for Høyre

Erna fortsatt stjerna:
Beste Høyre-resultat
på tre og et halvt år

Regjeringspartiene styrker seg i ny måling, og er bare ett mandat unna å få flertall på Stortinget alene. Ap sliter i motbakke.

KAN GLISE: Erna Solberg kan koste på seg et smil, etter at Høyre nok en gang befester sin posisjon på Ipsos MMI sin februarmåling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN GLISE: Erna Solberg kan koste på seg et smil, etter at Høyre nok en gang befester sin posisjon på Ipsos MMI sin februarmåling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre befester sin posisjon som landets største parti på målingen Ipsos har gjort for Dagbladet i februar.

Der får Høyre en oppslutning på 27,3 prosent, noe som er det høyeste partiet er målt til av Ipsos siden september i 2014, og 2,3 prosentpoeng bedre enn valgresultatet i fjor høst.

Et slikt valgresultat ville gitt dem hele seks mandater mer på Stortinget enn i dag - og sørget for at regjeringspartiene hadde vært bare ett mandat unna flertall, til tross for at Frp får to færre mandater enn de har i dag.

- Kjempegod måling

- Dette er en kjempegod måling for Høyre og en hyggelig tilbakemelding fra velgerne. Målingen viser også at den blågrønne regjeringen samlet sett går fram. Det borgerlige prosjektet er styrket, og denne målingen viser at velgerne setter pris på det. Dette er en god tilbakemelding en måned etter at den blågrønne regjeringen har kommet på plass, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner, som mener resultatet viser at velgerne verdsetter resultatene av regjeringens politikk.

På Høyres landsstyremøte tidligere i februar, advarte statsminister Erna Solberg partifellene mot å bli høye på pæra av de hyggelige tallene partiet opplever på målingene for tiden.

De går riktignok litt ned i februar sammenlignet med januar hvis man ser på snittet av de nasjonale meningsmålingene på pollofpolls.no, men en ting er tydelig:

Høyre straffes ikke i det hele tatt på samme måte som Arbeiderpartiet etter Metoo-kampanjen, noe også tidligere målinger har vist.

Frp får heller ingen stor merkbar effekt etter sextrakasseringsanklagene i partiet.

- En slags normalisering

Partiet går faktisk fram på Ipsos sin februarmåling etter måneder med tilbakegang, mens Venstre holder seg stabilt over sperregrensa, tilsynelatende uten å bli negativt påvirket av regjeringsdeltakelse og utmeldinger.

Ap får en oppslutning på 25, 4 prosent på Ipsos sin februarmåling, men sliter altså fortsatt dramatisk med oppslutningen, sammen med et KrF som igjen ender under sperregrensa.

SV holder koken på et stabilt høyt nivå, og Rødt går fram med ett mandat sammenlignet med valgresultatet.

Senterpartiet går svakt tilbake på denne målingen sammenlignet med både januar-målingen til Ipsos og valgresultatet, og ville mistet ett mandat på Stortinget dersom de oppnådde en slik oppsluning ved valg.

På grunn av SV-framgangen ville de rødgrønne likevel fått samme oppslutning totalt som de har i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!