- Erna fryktet at gambisk ekskjæreste ville bli en belastning

Ny biografi om statsministeren.

PYNTET: Ifølge en uatorisert biografi om Erna Solberg, som kommer fredag, lo partifeller da noen spekulerte i om Dagbladets bilder fra huset hennes i fjor sommer kunne være arrangerte. De mente heller at bildene var pyntet på. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
PYNTET: Ifølge en uatorisert biografi om Erna Solberg, som kommer fredag, lo partifeller da noen spekulerte i om Dagbladets bilder fra huset hennes i fjor sommer kunne være arrangerte. De mente heller at bildene var pyntet på. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den uautoriserte biografien om statsminister Erna Solberg (H), «Erna, fra fiasko til statsminister», slippes fredag, og Aftenposten har fått tak i en kopi av boka.

Ifølge avisa inneholder den mye informasjon om statsministeren som de færreste har visst til nå. Blant annet hadde hun tidlig i 20-åra en kjæreste fra Gambia, Usman, som hun traff på et møte med internasjonale studenter.

- Erna brydde seg ikke om hva andre mente om forholdet. Men hun kan ikke ha unngått å legge merke til at det ble hvisket bak ryggen til det umake paret. Kritikken hadde både rasistiske og sexistiske undertoner, skriver forfatteren Renate Nedregård i boka, ifølge Aftenposten.

Reiste til Gambia Usman skal ha vært hos familien til Solberg i Bergen, og hun reiste også til hans hjemland. Der skal hun ha vært i flere måneder og truffet hele storfamilien. Ifølge biografien skal hun ha merket kulturforskjellene, og forholdet tok slutt da Solberg flyttet til Oslo.

I boka påpekes det også hvordan flere av vennene hennes mente hun burde ha opplyst om forholdet til Usman for å stoppe anklagene om rasisme da hun som kommunalminister fikk tilnavnet «Jern-Erna» fordi hun sto for en restriktiv innvandringspolitikk. Det ville imidlertid ikke Solberg som fryktet at det kunne bli en ekstra belastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer