Jonas angriper Erna etter nedtur på målingene:

- Erna gjør Norge til et kaldere samfunn

Jonas Gahr Støre feller en nådeløs dom over Erna Solbergs regjering.

VERDIOPPGJØR: Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager statsminister Erna Solberg for å gjøre Norge til et kaldere og hardere samfunn ved at hun har tatt Frp inn i regjering. - Mitt løfte til velgerne er klart. I en regjering jeg leder skal vi ta tilbake anstendigheten i måten vi snakker om mennesker på. For meg handler dette stortingsvalget om et verdivalg, sier Støre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VERDIOPPGJØR: Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager statsminister Erna Solberg for å gjøre Norge til et kaldere og hardere samfunn ved at hun har tatt Frp inn i regjering. - Mitt løfte til velgerne er klart. I en regjering jeg leder skal vi ta tilbake anstendigheten i måten vi snakker om mennesker på. For meg handler dette stortingsvalget om et verdivalg, sier Støre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dette intervjuet tar Støre det han kaller et verdioppgjør med Erna Solberg. Med Frp i regjering gjør hun Norge til et kaldere samfunn, mener Ap-lederen.

- Arven fra Erna Solberg er at hun lar Frp gjøre Norge til et kaldere og hardere samfunn. Solberg er en av ytterst få ledere av konservative partier som velger å ta inn et høyrepopulistisk parti i regjering.

- Frp tilhører den høyrepopulistiske familien, selv om det er ulikheter mellom Frp og søsterpartier i Europa. Frp har påvirket norsk politikk, ikke bare retorikk, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

- Har satt lavere standard

Han viser særlig til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs språkbruk.

- Nå har det gått for langt. Vi så det igjen denne uka. Listhaug sto på TV og etterlot et inntrykk av at mennesker på flukt og terrorister er det samme. Hun sa det ikke rett ut, men alle som hørte henne fikk det inntrykket. Og det er slik Frp har holdt på. Uten at Erna Solberg har satt foten ned, har ytre-høyre partiet Frp fått lov til å sette en lavere standard for Norge. Slik skal vi ikke ha det i Norge, tordner Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer