Erna gråter over terroren mot Paris

Ernas budskap etter Paris-terroren: - Vi lar oss ikke skremme, da vinner terroristene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange nordmenn har et nært og sterkt forhold til Paris. Statsminister Erna Solberg giftet seg i Paris.
På spørsmål fra Dagbladet om hvordan en politisk leder reagerer og føler overfor de på de grusomme handlingene, måtte statsministen kjempe med tårene.

Giftet seg i Paris - For meg er det først og fremst sorg. Jeg giftet meg i Paris. Det er en by jeg har vært mye i. Det er en by mange nordmenn har et sterkt forhold til. Samtidig må vi gjøre vår jobb. Da er det viktigste å å sortere det som er det store og sterke følelsene man har, og det som er gode beslutninger. Derfor går vi gjennom rapporter som kommer fra andre land. Men vi må være nøkerne. Nå anses ikke trusselen mot Norge å være forhøyet. Det må vi legge til grunn for de beslutningene vi har, sier Solberg.

En sterkt preget norsk statsminister møtte pressen i formiddag for å kommentere terrorangrepet i Paris.

Ikke la oss hindre Hennes budskap var at vi må fortsette å leve våre liv, hvis ikke vinner terroren. Terroristene skal ikke hindre oss fra å å på kafé, på konsert eller på en fotballkamp fredag kveld.

- Mørket skal ikke få preget lysets by, sa Solberg. Senere i dag skal hun besøke den franske ambassade.Hun sa at Norge står skulder ved skulder med Frankrike.

Hun og regjeringen følger sitt planlagte program. I kveld drar Solberg til Kirkenes.

Forsvare våre verdier - Kampen mot terror pågår hver eneste dag. Vi skal stå oppreist. Vi skal ikke la oss bringe ut av fatning. Vi lar oss ikke skremme. Vi skal forsvare våre verdier, sa Solberg.

Allerede i går kveld uttrykte statsministeren på twitter sin forverdelse over terroren i den franske hovedstaden på twitter.
Det var en preget statsminister som møtte pressen i formiddag.

- Det er grusomme bilder og beretninger som kommer fra Paris. Mye er uklart, men én ting er klart. Tallrike, uskyldige mennesker er blitt ofre for barbariske handlinger. Jeg vil uttrykke min dype medfølelse og sympati til rammede i Paris og hele det franske folk. Min tanker er hos ofrene, og alle som er rammet.

Blodbad - En alminnelig fredag kveld ble forvandlet til et blobad. Hendelsen er de verste anslaget mot Frankrike i etterkrigstiden. Det er et angrep mot uskyldige og mot våre felles demokraitske verdier, vår frihet og vårt demokrati, mot våre ukrenkelige verdier.

Hollande sier det er ISIS som står bak. Terrorisme er en simpel uttykksform som ikke kan rettferdiggjøres. Vi må være forsiktige med å trekke alle konklusjoner, men terroristene snakker ikke med samme språk som oss. Der vi bruker ord, bruker de våpen.

Der vi vil forene, vil de ødelegge, spre frykt og splitte.

- Bare måneder etter Charlie Hebdo, er det forferdelig at Frankrike igjen skal bli hjemsøkt av en slik udåd. Igjen har terroristenes mål utvilsomt vært å ramme så mange uskyldige mennesker som mulig.

Igjen minnes vi brutalt på at kampen mot terrorisme på ingen måte er over. Den pågår i våre egne samfunn hver eneste dag.

Forsvare våre verdier, vårt levesett - Men vi skal stå samlet og oppreist. Vi lar oss ikke bringe ut av fatning. Vi lar oss ikke skremme. Vi skal forsvare og hegne om våre verdier, vårt levesett. Og det franske folk skal vite: Vi står skulder til skulder med dere. Frankrike er en nær samarbeidspartner. Når en venn rammes av ulykke, rekker vi ut en hånd. Verken skudd eller bomber kan knuse vårt samhold.

Anslaget i Paris var rettet mot det gledelige livet i en verdensmetropol en fredag kveld. Men terrorister og ekstremister skal ikke få endre vår hverdags spilleregler. De skal ikke la mørket få senke seg over lysets by.

Stå sammen Norge fordømmer anslaget på det sterkeste. Nå skal vi stå sammen i arbeidet for et samfunn hvor vi møter hverandre med respekt og samtale — og ikke forakt og vold, sa Solberg