VIKTIG OMSTILLING: Erna Solbergs viktigste    jobb er å lose Norge gjennom omstillingen i økonomien. Hun vil gjerne fortsette å styre landet også etter 2017, og mener både Venstre og KrF har mer igjen for å samarbeide med de blå enn de vil få sammen med Arbeiderpartiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIKTIG OMSTILLING: Erna Solbergs viktigste jobb er å lose Norge gjennom omstillingen i økonomien. Hun vil gjerne fortsette å styre landet også etter 2017, og mener både Venstre og KrF har mer igjen for å samarbeide med de blå enn de vil få sammen med Arbeiderpartiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Erna har en plan for å holde på makta

KrF får mer igjen for å samarbeide med Høyre enn med Ap, sier statsminister Erna Solberg. Hun mener årets statsbudsjett bidrar til å sikre fire nye år med borgerlig regjering etter 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mens KrF ropte opp om usosialt statsbudsjett rett etter finanstalen i fjor, var det langt mer forsonlige toner fra KrF og Venstre etter at regjeringens forslag ble lagt fram i år. Selv om begge savnet mye i budsjettet, som grønn politikk, var tonen langt mer positiv.

Solberg sa da hun ble statsminister, at hun hadde ambisjoner om å styre i minst åtte år. Tross et kommunevalg der Høyre og Frp har gått tilbake, og KrF har gått til Ap i mange kommuner, håper og tror statsministeren fortsatt på fire nye år etter 2017.

- Får mer hos oss

- Jeg tror på at et bredt flertall på Stortinget vil ha et borgerlig samarbeid også i neste periode. Og jeg håper de fire samarbeidspartiene kan gå til valg som et regjeringsalternativ, sier Solberg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn