MOT SENTRUM: KrF-leder Knut Arild Hareide er glad for at Høyre-leder Erna Solberg har gått mot sentrum og nærmet seg KrFs løsninger. Men på landsmøtet har Hareide langt på vei utelukket regjeringssamarbeid med Frp og Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
MOT SENTRUM: KrF-leder Knut Arild Hareide er glad for at Høyre-leder Erna Solberg har gått mot sentrum og nærmet seg KrFs løsninger. Men på landsmøtet har Hareide langt på vei utelukket regjeringssamarbeid med Frp og Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.Vis mer

- Erna har gått mot sentrum

Knut Arild Hareide mener Høyre har nærmet seg KrF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen tvil om at Erna har gått mot sentrum, både i retorikk og politikk. Det har stor betydning for oss om Høyre lener seg mot sentrum eller mot Frp, sier KrF-lederen til Dagbladet.
På landsmøtet i Trondheim har Hareide gjort det klart at KrF er klar for regjeringsmakt sammen med Høyre og Venstre.  Forrige gang KrF samarbeidet med Høyre i regjering, i Bondevik II-regjeringen, led KrF under Høyres skattelettepolitikk.
Men nå mener altså Hareide Høyre står nærmere KrF.

Edruelig Høyre - Vi ser det i arbeidslivspolitikken. Det presset Høyre sto for i Bondevik II-regjeringen, har de gått bort fra. Her har Torbjørn Røe Isaksen gjort en viktig jobb. Høyre har nærmet seg sentrumsløsninger og vil ha en fornyende arbeidslivspolitikk uten å sette arbeidstakernes rettigheter på spill.
Når det gjelder skatt, har Høyre blitt edruelige. Skattelette er ikke lenger noe hovedfokus. I økonomisk politikk nærmer Høyre seg KrF. -          På samferdselsområdet er det minimale forskjeller mellom Høyre og KrF. På noen områder har vi også vist større vilje til å bruke private løsninger, som innenfor omsorgstjenester. Men det skal være offentlig kontroll og styring. Her har KrF og Høyre kommet nærmere.

På linje Vi er også relativt enige med Høyre om innvandringspolitiske saker, selv om om vi nok er mer opptatt av asylbarna enn Høyre. Her er Venstre og KrF mer på linje. Så vil jeg gi honnør til Erna for at hun har løftet opp debatten om abortloven, og sagt at enkelte kriterier ikke er grunn til abort i seg selv, sier Hareide.
Han er også tilfreds med at Høyre ikke fronter saker som er vanskelige for KrF.