Redd Barna: Ikke vanskelig å bringe ut norske Syria-barn

- Erna, hent barna hjem

Erna Solberg må ta noe av ansvaret hvis den syke fireåringen i Syria dør, mener Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange.

PEKER PÅ ERNA: Redd Barna mener statsminister Erna Solberg må ta noe av ansvaret dersom den syke fireåringen dør. Det er i denne flyktningleiren, al-Hol i Syria, at gutten oppholder seg med sin mor og lillesøster. Foto: AFP/NTB Scanpix
PEKER PÅ ERNA: Redd Barna mener statsminister Erna Solberg må ta noe av ansvaret dersom den syke fireåringen dør. Det er i denne flyktningleiren, al-Hol i Syria, at gutten oppholder seg med sin mor og lillesøster. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Gutten er så syk at han risikerer å dø i flyktningleiren Al Hol, fordi han ikke får nødvendig helsehjelp. Dersom han dør, bærer regjeringen og Solberg en del av ansvaret, sier Lange til Dagbladet.

Det er sterke ord generalsekretæren i Redd Barna kommer med. Men så har hun også fått nok av regjeringens håndtering av saken.

- Solberg og regjeringsmedlemmene må gå i seg selv og se at den interne uenigheten i regjeringen er det største hinderet for å få barna i trygghet. Disse barna kan fremdeles reddes. Alt som kreves er vilje, sier hun.

Sult

Lange viser til statistikk fra Verdens helseorganisasjon, som forteller at 313 barn har dødd i Al Hol siden desember i fjor. 77 prosent av dem var under fem år gamle da de døde.

- Det kan være et spørsmål om tid før norske barn blir en del av dødsstatistikken. Til tross for dette nøler statsministeren, sier Redd Barna-sjefen og fortsetter:

- De norske barna er sterkt traumatiserte, lider av sult, og mangel på rent vann. Det begynner også å bli kaldere i området.

Ber Erna svare

Birgitte Lange mener det er grunn til å konfrontere statsministeren med uttalelser som hun kom med overfor Dagbladet i februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer