Erna hindret sonderingshavari

Måtte gripe inn for å hindre at hennes firepartiprosjekt brøt helt sammen.

GREP INN:
Erna Solberg holder pressekonferanse på stortinget onsdag kveld. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GREP INN: Erna Solberg holder pressekonferanse på stortinget onsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da de fire partiene møttes onsdag morgen, skal det ifølge VG ha vært tydelig for Solberg at hun måtte hindre at forhandlingene brøt sammen ved at KrF og Venstre ville forlate regjeringsprosjektet.

Solberg skal ha foreslått at de måtte forsøke å få partiorganisasjonene til å godta at sonderingene fortsatte noen dager til, og at ingen av partiene måtte bryte nå - angivelig fordi det kunne være mer å hente på å fortsette.

Dermed avtalte de fire partilederne at de uansett skulle fortsette torsdag. Verken Trine Skei Grande eller Knut Arild Hareide så seg tjent med å bryte, fordi de enda en gang kan teste om det er mulig å oppnå enda mer ved å fortsette sonderingene.

Under 50 prosent sannsynlighet Kilder internt i de to sentrumspartiene bekrefter at et hovedproblem er den overordnede politikken en slik regjering skal føre

- Det er godt under 50 prosent sannsynlighet for at det blir en firepartiregjering, sier en kilde i Venstre til Bergens Tidende.

Både Venstres og KrFs delegasjoner skal ha opplevd sonderingene de siste ukene som vanskelige. At Erna Solberg, Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide og Siv Jensen fortsetter samtalene, betyr ikke at de er nær ved et gjennombrudd. I sentrumspartiene er de fortsatt skeptiske, understrekes det.

Penger til hjertesaker Ifølge Aftenposten må Frp og Høyre hoste opp mer til sentrumspartienes hjertesaker dersom alle fire skal være med i reelle regjeringsforhandlinger.

Da Hareide møtte landsstyret i KrF onsdag ettermiddag ble det, etter det Aftenposten får opplyst, uttrykt svært stor skepsis mot å gå inn i regjering med Fremskrittspartiet. En stor andel av deltakerne på møtet tok ordet og uttrykte motvilje mot å gå i regjering.

Sonderingene om ny borgerlig regjering fortsetter klokken 11 torsdag.
(NTB)