Erna i brev til EU:
Skjerp klimamålene!

Statsmininster Erna Solberg ber EU skjerpe klimamålene fra 40 til 55 prosent kutt innen 2030. Hun lover samtidig at Norge skal skjerpe sine egne klimamål.

Erna i brev til EU:Skjerp klimamålene!
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er i et brev til den nye presidenten for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen at statsmininster Erna Solberg ber EU om å øke ambisjonene.

- Jeg oppfordrer EU til å øke sitt samlede ambisjonsnivå på klimaområdet fra 40 til 55 prosent utslippskutt innen 2030. Jeg sa også at Norge vil melde inn et forsterket klimamål i tråd med EUs økte ambisjoner, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- Et forsterket klimamål i EU vil være en av de viktigste beslutningene for norsk klimapolitikk de kommende årene. Det er derfor jeg syntes det er viktig at Norge gir et tydelig signal til EU at ambisjonene må økes.

EU-tak

Norge er knyttet til EUs klimapolitikk gjennom et felles kvotesystem og referanseåret man måles mot er utslippene i 1990.

Dette tilsier at Norge nå ber EU om at utslippene skal mer enn halveres i løpet av det neste tiåret sammenliknet med 1990-utslipp. Kvotepliktige sektorer omfatter omlag 40 prosent av de totale klimautslippene i EU.

Klimakvotene fungerer som et tak for utslippene, slik at det skal være umulig at utslippene er høyere enn det kvotene tillater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer