Erna i Paris: - Melankolsk å være her

Roseseremoni avlyst etter store klimademonstrasjoner.

TILBAKE I PARIS:  Statsminister Erna Solberg møtte pressen ved Eiffeltårnet dagen før åpningen av FNs klimakonferanse i Paris 2015.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TILBAKE I PARIS: Statsminister Erna Solberg møtte pressen ved Eiffeltårnet dagen før åpningen av FNs klimakonferanse i Paris 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/OSLO (Dagbladet): Norges statsminister Erna Solberg (H) skulle etter planen legge ned sin rose for ofrene i Paris på Place de la Republique i byens sentrum i ettermiddag.  Statsministerens seremoni ble imidlertid avlyst som følge av voldsomme demonstrasjoner på plassen. Nærmere 150 demonstranter er pågrepet etter kraftige sammenstøt med politiet.

Derfor møtte Solberg i stedet norsk presse på Trocadero-platået med utsikt over Eiffeltårnet.

- Det er alltid fint å være i Paris, men det er selvfølgelig melankolsk når du ser hvor mye politi og barrierer som er her. Men det er også fint å se at det er julegater på Champs-Élysées og masse folk ute, sier statsministeren til NTB.

Voldsom sikkerhet Besøket til Solberg kommer to uker og to dager etter at 130 mennesker ble drept i terrorangrepene i den franske hovedstaden.

Flere veier er stengt inn til det enorme lagerområdet nord for Paris der over 140 stats- og regjeringssjefer skal delta på den offisielle åpningen av klimatoppmøtet i morgen, deriblant USAs president Barack Obama, Kinas president Xi Jinping, og Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer